Enhetschef inom omsorg funktionsvariation

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Socialförvaltningen i Älmhults kommun är indelad i tre områden; omsorg funktionsvariation, individ och familjeomsorg samt vård- och omsorg.

Vill du vara med och utveckla framtidens omsorg funktionsvariation? Är du en trygg och stabil chef med fokus på våra brukares bästa, som vågar tänka nytt och får med dig din personal vid förändringar? Då är du välkommen med din ansökan och vi söker nu förstärkning av enhetschef till vårt engagerade team!

Arbetsuppgifter

Inom området för omsorg och funktionsvariation bedriver vi verksamheter inom bostad med särskild service, socialpsykiatri, daglig verksamhet samt personlig assistans. Vi ansvarar för att insatser verkställs enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och HSL (hälso- och sjukvårdslagen). Inom vårt område finns även en bemanningsenhet som hanterar frånvaro och vikarier för både omsorg funktionsvariation samt vård och omsorg.

Ledningen inom området omsorg funktionsvariation består av verksamhetschef samt sju enhetschefer där förtroende i ett öppet och tillåtande klimat är av stor vikt. Vi arbetar prestigelöst och du har stora utvecklings- och påverkansmöjligheter i ditt arbete. Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande i våra verksamheter som bygger på en pedagogisk miljö som verkar för brukardelaktighet och goda levnadsvillkor.

Som enhetschef har du verksamhets-, arbetsmiljö-, personal- och budgetansvar. Du leder och utvecklar i nära samarbete med dina medarbetare, kollegor och övriga professioner såsom till exempel sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut. Du ska kunna arbeta självständigt och kunna prioritera rätt arbetsuppgifter utifrån verksamhetens behov. Enhetscheferna för omsorg funktionsvariation har kontor i gemensamma lokaler vilket ger goda förutsättningar för samarbete och sammanhang.

Kvalifikationer

Hos oss är teamet och det nära ledarskapet viktigt och där kommer du bidra med din kunskap och positiva energi. Våra värdegrundsord professionalism, öppenhet och engagemang är nyckelord för dig, det är på dessa du bygger ditt ledarskap.

Du som söker är trygg som chef och trivs med förändringsarbete och samarbete. Du har förmåga att fatta beslut, är resultatinriktad och skapar förutsättningar för arbetsglädje genom din tydlighet som chef. Du har förmåga att se helheten och är inte rädd för att anta de utmaningar vi kommer att ha.

Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av att driva utvecklings- och kvalitetsarbete. I Älmhult är välfärdstekniken en naturlig del i arbetet för ökad frihet och självständighet för individen. Vi förutsätter därför att du tycker att välfärdstekniken är framtiden och att omvärldsbevakning av ny teknik är en viktig del i ditt arbete. Du har även ett mål- och resultatfokus samt arbetar lösningsfokuserat och flexibelt. Att leda i förändring är en viktig del

Vi söker dig som:
- har socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- kan de lagar som styr verksamheten.
- har goda ledaregenskaper och kan motivera och engagera medarbetarna.
- vågar utmana invanda rutiner.
- tidigare erfarenhet av ledarskap inom området är meriterande.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-08-04
Ansök senast
2022-08-31

Upplysningar

 • Marie Bogholt
  Verksamhetschef
  Telefon: 0476/55419
 • Anton Härder
  Vision
  Telefon: 0476-55057
  E-post: Anton Härder

Ansökan

Referensnummer
A1088840/2022Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Vi tillämpar ett löpande urval i denna rekrytering.