Roligt jobb som sjuksköterska i hemsjukvården!

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Kom och jobba med ett härligt gäng sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor i en hemsjukvård som baseras på öppenhet, engagemang och professionalism!
Är du vår nya kollega som brinner för patientarbete, samverkan och verksamhetsutveckling? I hemsjukvården i Älmhults kommun erbjuder vi allt detta, i kombination med fantastiska kollegor och härliga möten med patienter i alla åldrar.

Hemsjukvården utgår från en gemensam lokal i centrala Älmhult där vi träffas dagligen, vilket gör att sammanhållningen blir hög. Vi erbjuder givetvis bil när det behövs, men är miljömedvetna och cyklar och får friskvård när det är möjligt. Vi dokumenterar i Cambio Cosmic och har sammanhållen journalföring med region och vårdcentral, vilket innebär en stor fördel och underlättar arbetet och samarbetet med övriga vårdgivare väldigt mycket.

Är du en person som helst arbetar dagtid? Då har vi dagtjänst att erbjuda, där du mestadels arbetar dagtid och endast en helg på fyra veckor. Detta innebär att du kommer ha tid att umgås med familj och vänner på kvällar och övriga helger. De få kvällar du arbetar börjar du inte förrän kl. 14.30, så att hinna med ärende eller att bara ta det lugnt innan arbetspasset är inga problem. Är du en nattuggla och hellre vill vara vaken på natten? Då kan vi erbjuda nattjänst enligt önskad sysselsättningsgrad. Skulle det istället vara så att du är en kvällstyp? Du kanske pluggar vidare eller bara tycker att det är den tiden på dygnet som passar dig allra bäst att vara på jobbet? Då har vi kvällstjänst att erbjuda med upplägg enligt önskemål.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska inom hemsjukvården får du arbeta med något av det bästa och mest berikande som finns - att göra vardagen bättre för våra patienter.

I uppdraget ingår att planera och leda arbetet gentemot den enskilde patienten och dess närstående. Du gör medicinska bedömningar och behandlings- och omvårdnadsinsatser samt följer upp och dokumenterar enligt gällande lagstiftning.
Vi jobbar mot alla åldrar och även med avancerad hemsjukvård, vilket gör arbetet stimulerande och väldigt varierande.

I ditt arbete har du nära kontakt med patienterna, men även med anhöriga och andra personer i patientens nätverk. Du arbetar även med att handleda och delegera hälso- och sjukvårdsinsatser till andra professioner.

Vi erbjuder dig ett brett och flexibelt uppdrag med frihet under ansvar, där du får möjlighet att göra skillnad och påverka ditt arbete. Det är en stor frihet att arbeta inom hemsjukvården. Du har inbokade besök som du kan reglera men det uppstår även akuta situationer som gör att du kan behöva planera om din arbetsdag.

Du får glada och erfarna kollegor, i en driven och trygg grupp, där vi delar med oss av våra kunskaper och stöttar varandra. Du har alltid nära till det kollegiala stödet och vi har en arbetsplats med struktur, ordning och reda. Rutiner finns på plats och kommunens MAS arbetar i nära samarbete med verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, alternativt distriktssköterska, geriatriksköterska eller sjuksköterska med annan specialistkompetens.

Du är ansvarstagande och känner ett stort engagemang och intresse för ditt arbete. Du ser möjligheter före svårigheter och tycker om att arbeta självständigt såväl som i team. Du är en god kommunikatör och tycker om att undervisa/instruera.

För tjänsten krävs B-körkort.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid Möjlighet till deltid finns efter önskemål.
Tillträde
eller enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
2
Publicerad
2023-04-04
Ansök senast
2023-05-31

Upplysningar

 • Susanna Bolin
  Enhetschef Hemsjukvården
  Telefon: 0476-642435
 • Lena Hagberg
  Enhetschef Hemsjukvården
  Telefon: 0476-642697
  E-post: Lena Hagberg
 • Alexandra Engblom
  Sjuksköterska
  Telefon: 0476-55101

Ansökan

Referensnummer
A1213635/2023Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.