Stödassistent till Lingonet

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Lingonet är en korttidsverksamhet som tar emot barn och ungdomar utifrån insatserna korttidsvistelse och korttidstillsyn för skolungdom över 12 år, enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Verksamheten erbjuder de barn och ungdomar som besöker oss en meningsfull fritid innan eller efter skoldagens slut samt under lov, helger och dygn mitt i veckan. Verksamheten kan också finnas som en lösning vid akuta situationer.

I verksamheten finns ca 20 barn som i olika intervall besöker verksamheten. Barnen och ungdomarna har varierande behov, intressen och önskemål. Insatsen och aktiviteter styrs av behovet och utförs individuellt med den enskilde brukaren eller tillsammans med andra brukare i grupp.

Personal i verksamheten arbetar såväl dagtid som under kvällar, nätter och helger.
Vi söker nu en engagerad medarbetare som kan ingå i teamet.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent på Lingonet är din uppgift att stödja, aktivera och handleda de barn och ungdomar som besöker vår verksamhet, under deras vistelsetid. Arbetsuppgifterna innefattar både pedagogiskt och praktiskt stöd genom stöttning av barnen kring ex personlig hygien, måltider och fritidsaktiviteter. Omvårdnadsarbete förekommer.

Övergripande mål är att ha brukarens behov i centrum och att kontinuerligt anpassa innehållet så att det är meningsfullt för brukaren. Du är med och skapar förutsättningar för brukarnas vistelse i form av aktiviteter och möjligheter till sociala kontakter. Som stödassistent är det din uppgift att arbeta utifrån självbestämmande, delaktighet och integritet för den enskilde brukaren. Du utför vardagsnära och planerade stödinsatser som utgår från brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS.

Du ska tillsammans med övrig personal ansvara för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av verksamheten. Exempel på verktyg för detta är upprättande av genomförandeplaner, annan dokumentation och evidensbaserade metoder.

Du ska bidra med att skapa en meningsfull och trygg vistelse där det individuella stödet du ger formas efter barnens specifika styrkor, intressen och behov.

Erfarenhet krävs.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du har godkänd utbildning från barn- och fritidsprogrammet, fritidsledarutbildning eller annan pedagogisk utbildning som vi anser lämplig för verksamheten.

Du är positiv, öppen och har ett respektfullt bemötande och god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du kan ta egna initiativ och fokusera på möjligheter och lösningar där barnens behov står i centrum.

Det är meriterande om du har dokumenterade kunskaper i att arbeta med tydliggörande pedagogik samt lågaffektivt bemötande. Erfarenhet av arbete inom LSS, eller tidigare arbete med barn och unga är ett krav.

ÖVRIGT
Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-03-06
Ansök senast
2023-04-02

Upplysningar

  • Marlene Arvidsson
    Enhetschef
  • Fackliga företrädare når du via kommunens servicecenter
    Telefon: 0476-550 00

Ansökan

Referensnummer
C128343/2023Ansök

Övrig information

I Älmhults kommun värnar vi om våra medarbetare och som anställd erbjuds du utöver din lön, en rad olika förmåner. För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare, oavsett var i livet du befinner dig.
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.