Lärare i Idrott och Hälsa, åk 7-9 Linnéskolan

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Linnéskolan är en kommunal åk 7-9-skola som ligger centralt i Älmhult och skolans elever kommer från hela kommunen.
Linnéskolan har idag ungefär 580 elever och beräknas växa kontinuerligt under de kommande åren.
På skolan finns även grundsärskola åk 7-9 och Orion som är vår verksamhet för elever med diagnoser inom NPF.
Vi har god lärarbehörighet och våra elever lämnar skolan med hög grad av gymnasiebehörighet.

Arbetsuppgifter

Till Linnéskolan söker vi nu en lärare behörig i Idrott och Hälsa för grundskolans årskurs 7-9, tjänsten kan komma att kombineras med annat ämne. Som ämneslärare planerar, genomför, utvärderar och utvecklar du det pedagogiska arbetet utifrån verksamhetens mål tillsammans med dina kollegor. I varje arbetslag har vi anställda heltidsmentorer som arbetar nära eleverna och stöttar dem i deras sociala utveckling. I mentorns uppgift ingår även att hålla utvecklingssamtal. Detta gör att du som lärare kan fokusera på det pedagogiska uppdraget. I ditt uppdrag som lärare ingår därför inget mentorskap.

På Linnéskolan arbetar vi nära varandra i arbetslag och tror på att alla elever kan och vill lyckas. Vi har ett tydligt värdegrundsarbete och bygger vår verksamhet på eleven i centrum, vilket skapar en stark gemenskap och trygg skolmiljö. På skolan finns flera ämneskollegor och ett stort utrymme för den personliga utvecklingen för dig som pedagog genom ett nära samarbete med rektorer och kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa i Idrott och Hälsa, årskurs 7-9. Tjänsten kan komma att kombineras med annat ämne, behörighet i andra ämnen är meriterande.

Som person är du lösningsfokuserad, kreativ och pedagogisk. Du har ett tydligt ledarskap och arbetar mot att varje enskild elev ska kunna utvecklas och arbeta mot sina mål.
Vi värdesätter också att du är flexibel, ansvarstagande och har ett stort engagemang i din yrkesroll. Vidare trivs du bra med att samarbeta tillsammans med andra, både kollegor, elever och vårdnadshavare.

För tjänsten krävs god kunskap i svenska, både tal och skrift. Du har även kunskap om barnkonventionen och arbetar väl utefter vår läroplan.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid / deltid 50-100
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-03-08
Ansök senast
2023-03-20

Upplysningar

 • Andreas Burander
  Rektor
  Telefon: 0476-55338
 • Torbjörn Öberg
  Rektor
  Telefon: 0476-555 52
 • Fackliga organisationer via kommunens Servicecenter
  Telefon: 0476-550 00

Ansökan

Referensnummer
A1204708/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.