Utbildningsledare inom YH-utbildning- FÖRPACKNINGSINGENJÖR

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Nu startar vi YH-Utbildning i Älmhult!

Älmhults kommun och Vuxenutbildningen i Älmhult har tillsammans med flera stora företag blivit beviljade att bedriva YH-utbildning till Förpackningsingenjör!

Förpackningsingenjör en effektiv och hållbar värdekedja från råmaterial till slutkund Packaging Solution Engineer - an efficient and sustainable value chain from raw material to end customer.

Vi finns i Älmhult och på Haganässkolan där det idag finns Gymnasieskola och Vuxenutbildning.

Arbetsuppgifter

Som utbildningsledare är du ansvarig för vår YH-utbildning till förpackningsingenjör och i den rollen ansvarar du för att:

• Undervisa och ge eleverna den ledning och styrning de behöver för att tillgodogöra sig utbildnings mål. Säkerställa att studerande får relevanta kunskaper, färdigheter och kompetenser för att bli anställningsbara efter examen.

• Planera utbildningens genomförande och bjuda in föreläsare från branschen, planera studiebesök, gästföreläsningar, planera in konsulter etc.

• Planera, genomföra och följa upp elevernas LIA och utveckla LIA-arbetet

• Skapa och underhålla branschkontakter samt arbeta med omvärldsbevakning

• Kontinuerligt följa upp och implementera styrdokument från bl.a. Myndigheten för yrkeshögskola (MYH)

• Visst budgetansvar och hantera administrativa uppgifter kopplade till rollen som utbildningsledare

• Kontinuerligt följa upp och utveckla kvalitetsarbetet, delta aktivt i arbetsgrupper och andra viktiga fokusområden för vår verksamhet

• Ansvara för pedagogisk styrning samt bedömning och validering av lärande

• Säkerställa att de kursplaner som ledningsgruppen ska fastställa, skapas och utgår från de nationella och europeiska ramverken SeQF och EQF

• Delta i ansökningsprocessen vad gäller omsök och utveckling av nya YH-utbildningar

• Delta i ledningsgruppsarbetet

Ditt arbete som utbildningsledare granskas av Myndigheten för yrkeshögskolan via olika tillsyner samt Vuxenutbildningens SKA.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller en eftergymnasial YH-utbildning med inriktning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har dokumenterad erfarenhet från att ha arbetat med YH-utbildningar, inom förpackningsbranschen. Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, engelska och Office-paketet samt relevanta CAD-program och vara en god administratör.

Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetat i en ledande roll. Vi ser gärna att du har ett branschnätverk och känner dig bekväm i kontakten med arbetslivets företrädare.

För att trivas i rollen är det viktigt att du har god ledarskapsförmåga. Du skapar engagemang och delaktighet samt är lyhörd och kommunicerar på ett smidigt och konstruktivt sätt. Som person har du mod att agera efter din egen övertygelse och du håller dig uppdaterad om vad som händer inom yrkeshögskolan och arbetslivet.

Du är van att arbeta mot mål och styras av mål- och resultattänk i prioriteringar och agerande. Samtidigt har du inga problem att ändra inriktning när målen ändrar sig. Du är ansvarsfull och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt så att du håller tidsramar.

Du har ett coachande förhållningssätt, är intresserad av kompetensutveckling och du ser alltid möjligheter och potential i att utveckla andra. Du är de studerandes kontaktperson, ledningsgruppens verkställare.

Vi lägger stor vikt vid ovan nämnda kompetenser och personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-01-20
Ansök senast
2023-02-03

Upplysningar

  • Johan Månsson
    Rektor
    Telefon: 0476-552 25
  • Samuel Svensson
    Verksamhetschef Gy/VUX/Admin
    Telefon: 0476-552 78

Ansökan

Referensnummer
A1191893/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.