GIS-ingenjör / kartingenjör

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

På Älmhults kommuns miljö- och byggförvaltning finns administration och tre avdelningar. Kart- och mätningsavdelningen utgör fyra personer inklusive avdelningschef. Avdelningen söker dig som vill arbeta i en mindre grupp med viktig funktion och kontaktnät i flera av kommunens olika verksamheter.

Avdelningen ansvarar för kommunens GIS-, kart- och mätningsverksamhet och nyttjar modern teknik för såväl mätningsuppdrag och insamling av data, som kartproduktion och presentation. Avdelningen fokuserar på att ge snabb och god service till såväl allmänhet som till kommunens verksamheter.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en välkomnande grupp som ser att olikheter i vår kompetens och erfarenhet blir till ett starkt team. Du arbetar med att förvalta, ajourhålla och förbättra kartdata med tillhörande geografisk information, samt att öka tillgänglighet och möjlighet till användning av densamma. Du deltar i utvecklingsarbete med GIS och förbättrar arbetsflöden tillsammans med andra kommunala verksamheter. Med medborgarservice i fokus skapar du och kollegor till exempel webbkartor, tar fram grundkartor för detaljplanering och nybyggnadskartor för bygglovsansökningar. Du kommer att arbeta med adressättning och datautbyte med Lantmäteriet.

Beroende på dina kvalifikationer och intresse kan arbetsuppgifterna i viss utsträckning formas efter det. Inom gruppen diskuteras arbetsmetoder och uppgifters prioritering, vilket innebär att uppgifter kan komma att variera under perioder och förändras över tid. Vi är lyhörda för vad annan kommunal verksamhet behöver och efterfrågar.

Du kommer att ha arbetsdagar då du arbetar med egna uppgifter likväl som dagar då det är samarbete med kollegor på avdelningen eller med personer från andra kommunala verksamheter, som till exempel plan-, miljö-, skol-, gatu- eller teknisk verksamhet. Uppdrag från andra förvaltningar kan till exempel vara hjälp med kartunderlag för skolskjutsplanering, kommunens skötsel av grönytor, befolkningsdata, valdistriktsindelning, avloppsinventering eller utredningar av olika slag. Avdelningen har också i uppgift att sköta byggnadsutsättning och förrättningsförberedelser för fastighetsbildning, varför uppgifter med anknytning till dem kan förekomma.

För närvarande använder kommunen kartprogramvaror som till exempel mycarta från Aveki, Topocad från Adtollo och QGIS. Vi arbetar för ökad digitalisering av arbetsflöden och digital samhällsbyggnadsprocess. Nuvarande datamiljö nyttjar både Oracle och SQL Server.
Vi arbetar med modern mätningsutrustning såsom totalstation och GNSS-utrustning. Vi har också nyligen förstärkt med drönarfarkost och arbetar med införande av teknik och programvaror för bearbetning och presentation av flygdata i form av flygbilder, las-data och ortofoto.

Kvalifikationer

Vi söker främst dig som har akademisk utbildning inom kartverksamhet, GIS, geomatik eller motsvarande verksamhetsområde. Du som saknar akademisk utbildning inom området men har flerårig yrkeserfarenhet berörande kart- och GIS-verksamhet kan också vara aktuell för tjänsten. Vi värdesätter om du har kunskapsbredd med till exempel GIS, kartor, geografiska databaser gärna SQL Server, flygdata, 3D-datahantering, fastighetsbildning, lantmäteri eller mätning.

Du behöver ha god datorvana. Du förväntas kunna hantera kartdata och kopplad information i dataprogram, och lika så ha kunskap om tekniker för hur kartobjekt och knuten information samlas in, sparas, presenteras och nyttjas på effektivt sätt. Vi värdesätter om du är välbekant med hur kartlager byggs upp i olika karthanteringsprogram kopplade till databas för geografisk data i t.ex. SQL Server.
Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunal karthantering och kommunala behov av geografiskt relaterad information. Kommunen utbyter geodata med Lantmäteriet, och det är meriterande om du har erfarenhet av sådant samarbete.

Avdelningen arbetar ofta med små eller stora projekt och vi värdesätter vana vid projektorienterat arbete. Då många olika arbetsuppgifter ingår i tjänsten behöver du självständigt kunna prioritera och hålla ihop de olika uppgifterna. Det är också viktigt att du har förmåga att ta egna initiativ som gynnar verksamheten och att du är självgående, även om det alltid finns stöd från kollegor. Du behöver vara strukturerad, noggrann och ha förmåga att dokumentera utfört arbete.

Vi söker dig som har god social kompetens, har god kommunikativ förmåga och arbetar serviceinriktat. Det innebär också att du har god samarbetsförmåga och är anpassningsbar i arbetsgruppen.

Arbetet kräver att du kan kommunicera bra på svenska i tal och skrift. Det är också viktigt att kunna kommunicera på engelska.

Det är fördel om du har körkort, men inget krav.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Tekniskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-10-12
Ansök senast
2022-11-18

Upplysningar

  • Mats Jeppsson
    Telefon: 0476-552 76
  • Hjalmar Larsson
    Sveriges Ingenjörer
    Telefon: 0476-55193

Ansökan

Referensnummer
A1165031/2022Ansök

Övrig information

Vänta inte med att skicka in din ansökan då vi kommer att påbörja urvalsarbetet innan sista ansökningsdag.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: almhult.se/jobb

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.