Skolbibliotekarie

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu efter skolbibliotekarie till Skolbibliotekscentralen. Skolbibliotekscentralen är en central enhet som riktar sig mot kommunens F-6-skolor. Tjänsten är i grunden på 50% men kommer att ligga på 75% till sommaren, framöver finns möjlighet till högre anställningsprocent.

Som skolbibliotekarie hos oss arbetar du inriktat mot elever i årskurs F-6. Tillsammans med våra pedagoger arbetar du för att stärka och stödja elevers läs- och språkutveckling samt inspirera till läslust. Du medverkar i utvecklingen av bibliotekets roll för våra elevers lärande och kunskapsutveckling. Du kommer arbeta i ett arbetslag med kollegor inom kommuns skolbibliotek.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap och som har ett engagerat intresse för barn, ungdomar och deras litteratur. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som skolbibliotekarie eller har annan erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i åldern 6-12 år.
Vi ser också att du har grundläggande kunskaper inom IT och de vanliga Officeprogrammen. Kunskaper om biblioteksdatasystem, i synnerhet Bookit, är meriterande, likaså att du har erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation.

Att kunna ge ett gott bemötande och att ha servicefokus är viktigt för att passa den här tjänsten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Kultur, media, design
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid 75%
Tillträde
Tillträde snarast.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-01-23
Ansök senast
2023-02-06

Upplysningar

  • Vedran Misic
    Ledningsresurs
    E-post: Vedran Misic
  • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55 000

Ansökan

Referensnummer
A1193081/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.