Montessoriskolan söker Elevassistent/barnskötare

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Som elevassistent/barnskötare på Montessoriskolan blir du en del av ett sammansvetsat team med mycket kollegialt stöd och samarbete. Lärarna/kollegorna som arbetar på skolan är välutbildade och mycket engagerade i sitt arbete.
Ditt uppdrag innebär att du, tillsammans med lärare och övriga kollegor finns tillhands för de elever som behöver extra stöd och hjälp i olika situationer under skoldagen. Ett av dina viktigaste arbetsuppgifter är att bidra till att eleverna mår bra och att hjälpa dem att hitta strategier och strukturer som leder till självständighet och trygghet. Att vara lösningsfokuserad, strukturerad och lyhörd är viktiga egenskaper. Likaså att kunna ta egna initiativ. Att ha förmågan och inse vikten i att ha en tät kontakt med vårdnadshavare är en nödvändighet.

Vår pedagogik utgår från ett gemensamt förhållningssätt och präglas av ett helhetsperspektiv - allt vi gör ingår i ett sammanhang. Vi lägger stor vikt vid bemötande av alla, både elever, kollegor och vårdnadshavare.

På skolan har vi en väl förberedd arbetsmiljö, där var sak har sin plats. Vårt Montessorimaterial är gediget och fint och här finns en stor tillgång till konkret plockmaterial för barnen. Vi arbetar dagligen med materialet och barnen har fri tillgång att själva välja vad de behöver för sin inlärning. Alla elever har en egen digital enhet och elever har en individuell veckoplanering. En av våra målsättningar är att stötta eleverna till att bli självständiga, ansvarstagande individer som arbetar tillsammans i en grupp. Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam som stöttar och hjälper till med olika saker vid behov.

På Montessoriskolan har vi även eget fritids för årskurs F-2 som ligger integrerat i skolan och samarbetet mellan skolan och fritids är nära. Eleverna i årskurs 3-6 går tillsammans med elever i samma ålder från Klöxhultsskolan på ett gemensamt storfritids. Vi samarbetar också mycket med våra vårdnadshavare och vi har väldigt engagerade föräldrar och en hel del föräldrakontakt ingår i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning till elevassistent, barnskötare, socialpedagog, fritidspedagog eller liknande.
Har du erfarenhet av att arbeta med elever med NPF diagnoser eller andra svårigheter kan det vara meriterande.
Du kommer att ha en delad tjänst mellan skolan och fritidshemmet då du del av dag arbetar på fritidshemmet och deltar i den verksamheten.

För att du ska trivas på en Montessoriskola behöver du dela vårt pedagogiska förhållningssätt och ha en förståelse för att olika barn har olika förutsättningar och förmågor och därmed lär sig på olika vis och i olika takt. Detta kräver av dig ett stort tålamod och en ödmjukhet inför barns olikheter. Vi ser barnen som självständiga individer som ska tillåtas göra egna val inom förutbestämda ramar. Du ska tycka om att samarbeta nära dina kollegor och vara positivt inställd till att utveckla både dig själv och andra genom att dela med dig av dina kunskaper och ta del av andras.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal inom organisationen.
Varaktighet
6 månader eller längre
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
3
Publicerad
2023-05-15
Ansök senast
2023-05-29

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
A1215149/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.