Förskollärare till Liljebackens förskola

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Liljebackens förskola ligger i Klöxhults området och i direkt närhet till härliga skogsområden. Totalt har vi åtta avdelningar med ett tillagningskök som lagar frukost, lunch och mellanmål varje dag.

Arbetsuppgifter

På Liljebackens förskola vill vi erbjuda barn en god pedagogisk utbildning och möjlighet att utveckla tilltro till sin egen förmåga. Vi arbetar med att skapa tillgängliga och intressanta lärmiljöer, vi har en stor utegård med varierande innehåll som lockar och stimulerar till lek och utforskande.

Vi tycker det är viktigt att ta tillvara på barns nyfikenhet och intresse samt att utmana utifrån var barn befinner sig i sin utveckling. Vår närvaro och delaktighet är av stor vikt och vi prioriterar att arbeta nära barnen för att vägleda dem på bästa sätt.
Som förskollärare ansvarar du tillsammans med ditt arbetslag för att skapa förutsättningar för så väl det enskilda barnets lärande och utveckling som för barngruppens. Vi strävar efter att skapa bästa tänkbara förutsättningar för att utveckla kollegialt lärande.

På Liljebacken arbetar vi över avdelningarna för att ge barn bästa möjliga förutsättningar, det innebär att du behöver vara flexibel, ansvarstagande och initiativrik samt ha ett lösningsinriktat arbetssätt.

Vårt arbete utgår från läroplanen, FN:s barnkonvention och Barnens bästa gäller! som Kronobergs kommuner och Region Kronoberg utvecklar arbetsformer kring. Detta för att tillsammans skapa en trygg och säker uppväxt för varje barn genom främjande, tidiga och samordnade insatser.

I Älmhults kommun har förskolan tre stödfunktioner, pedagogisk utvecklare som stöttar i pedagogisk dokumentation, utvecklingsfrågor och systematiskt kvalitetsarbete, försteförskollärare med inriktning mot IKT och specialpedagog.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad förskollärare.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i förskola, bidrar med engagemang och kreativitet, tar egna initiativ och möter varje barn med respekt och lyhördhet.

För oss är det viktigt att du har en väl utvecklad pedagogisk förmåga, god förståelse för hur barn tar till sig kunskap och om olika förutsättningar för lärande.

Du bidrar till ett gott arbetsklimat och kan bygga förtroendefulla relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor.

Vi ser även att du har goda kunskaper i förskolans läroplan och styrdokument samt är förtrogen med systematiskt kvalitetsarbete.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2023-01-09, eller enligt överenskommelse
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-11-16
Ansök senast
2022-11-30

Upplysningar

 • Claudia Schlegel
  Förskollärare, Lärarförbundet
  Telefon: 0476-55512
  claudia.schlegel@almhult.se
 • Malin Turesson
  Rektor för förskola
  Telefon: 0476-551 07

Ansökan

Referensnummer
A1176693/2022Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.