Nämndsekreterare med juridisk kompetens

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett spännande jobb som nämndsekreterare med juridisk kompetens i Älmhults kommun? Vi söker nu en driven och nyfiken nämndsekreterare till vår nämndsekreterargrupp. Tjänsten som nämndsekreterare är placerad vid Kanslienheten inom Älmhults kommun och tillhör organisatoriskt kommunledningsförvaltningen. På enheten arbetar nämndsekreterare, registrator, utredare, arkivarie, arkivassistenter samt jurist och kanslichef. Vi har ett pågående utvecklingsarbete för att effektivisera de kommunövergripande administrativa processerna, vilket innebär att du får stor möjlighet att vara med och påverka morgondagens kansli. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att vara nämndsekreterare till miljö- och byggnämnden. Uppdraget innebär att du ansvarar för att ärendehanterings- och nämndprocessen samordnas och kvalitetssäkras samt ger specialiststöd i den processen till politiker och tjänstpersoner. Det innebär att du förbereder nämndens möten samt hanterar kallelser, dagordningar, protokoll och viss diarieföring. I rollen som nämndsekreterare med juristkompetens kommer du att bistå förvaltningen med juridisk kompetens inom framförallt miljöbalken och plan- och bygglagen. Du kommer att vara en nyckelperson i förvaltningens kvalitets- och utvecklingsarbete. Du kommer att ingå i kommunens nätverk för nämndsekreterare och jurister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom juridik eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig. Du ska ha kunskaper i kommunallagen, förvaltningslagen, offentlighets- och sekretesslagen, miljöbalken och plan- och bygglagen. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och erfarenhet av ärende- och dokumenthanteringssystem. Som person är du organiserad, serviceinriktad och ansvarskännande. Du ska ha en vilja att själv ta ansvar för dina arbetsuppgifter samt bidra till det gemensamma utvecklingsarbetet. Det är viktigt att du kan strukturera ditt arbete och arbeta självständigt men du behöver också ha mycket god samarbetsförmåga och trivas i servicerollen. Du behöver vara lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer. Du är kvalitetsmedveten och delar aktivt med dig av ny kunskap och idéer, så att verksamheten kan utvecklas. Det är självklart en förutsättning att du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. För rätt person kan detta vara starten på en framgångsrik karriär inom kommunal sektor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-06-29
Ansök senast
2022-08-15

Upplysningar

 • Elisabeth Olofsson
  Kanslichef
  Telefon: 0476-551 49
 • Anton Härder
  Vision
  Telefon: 0476-55057
  E-post: Anton Härder

Ansökan

Referensnummer
A1140207/2022 Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: almhult.se/jobb Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.