Enhetschef till vård- och omsorgsboende

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Vi söker en enhetschef till Vård- och omsorgsboende inom äldreomsorgen. Uppdraget som enhetschef är kulturskapande genom att stödja, motivera och coacha medarbetarna till att bedriva en god, säker och nära vård, som är personcentrerad och där hälsofrämjande, sociala och förebyggande insatser är centrala. Som enhetschef är du drivande i förändrings- och utvecklingsarbete och strävar efter att uppnå en god kvalité för de boende och en god arbetsmiljö för medarbetarna. Allt utifrån fattade beslut, mål och den tilldelade budgetramen. Enhetschefen arbetar verksamhetsnära i det dagliga arbetet och har fullt ansvar för verksamhet, kvalité, personalbemanning, arbetsmiljö och ekonomi. Till hjälp och stöd i arbetet finns olika kringfunktioner såsom bemanningsenhet, HR-specialist, verksamhetsutvecklare och controller. Verksamheten har ett väl uppbyggt teamarbete där enhetschefen genom regelbundna teamträffar samverkar med övriga yrkesprofessioner såsom arbetsterapeuter, fysioterapeuter, sjuksköterskor, biståndshandläggare och omvårdnadspersonal. Som enhetschef för Vård- och omsorgsboende ingår du i ledningsgruppen för Vård och omsorg/Hälso- och sjukvård tillsammans med verksamhetschef, MAS/verksamhetsutvecklare och enhetschefer för boende, hemtjänst och hemsjukvård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en adekvat högskoleutbildning, gärna med inriktning mot HSL såsom utbildad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har någon form av påbyggnadsutbildning och erfarenhet inom ledarskap. Vi ser även att du har erfarenhet av arbete med bemanning dvs att ha rätt personal på rätt plats vid rätt tillfälle så att resurserna utnyttjas på ett optimalt sätt, både ur ett brukare/patient, personal och budgetperspektiv. Du har god kännedom om en politiskt styrd organisation, om de lagar som styr och omger verksamheten samt en förmåga att omsätta uppsatta mål till praktisk handling. Det är viktigt att du arbetar tillitsbaserat och har förmåga att lyssna och coacha men även kan ta tuffa beslut. Du är även intresserad av och har förmåga att arbeta med digitalisering. Vi vill att din ledarstil är kommunikativ, modig och handlingskraftig. Du kan hantera konflikter och står stadigt i fattade beslut där du agerar med att framföra fakta och fokusera på rätt saker. Du är lösningsfokuserad och vågar prova nya arbetsmetoder. Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt god datorvana och erfarenhet av dokumentation är ett krav för denna tjänst. Personlig lämplighet värderas högt då vi lägger väldigt stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en lugn, trygg, strukturerad och förtroendeingivande person.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde Aug/sept eller efter överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
2
Publicerad
2022-06-28
Ansök senast
2022-08-07

Upplysningar

 • Ingrid Göransson
  Verksamhetschef
  Telefon: 0476-55392
 • Åsa Svensson
  MAS
  Telefon: 0476-55329
 • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter
  Telefon: 0476-55 000

Ansökan

Referensnummer
A1139572/2022 Ansök

Övrig information

I Älmhults kommun värnar vi om våra medarbetare och som anställd erbjuds du utöver din lön, en rad olika förmåner. För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare, oavsett var i livet du befinner dig. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Intervjuer kommer att ske måndag och tisdag eftermiddag i vecka 33. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompentensbaserat rekryteringsverktyg. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Vi ser fram emot din ansökan!