Skolsköterska

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Elevhälsans medicinska insats är organiserad inom Centrala barn- och elevhälsan i Älmhults Kommun och leds av verksamhetschef där. Det finns en medicinskt ledningsansvarig skolsköterska och som skolsköterska har man sin fasta arbetsplats på någon av skolorna.

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska i Älmhults kommun erbjuder vi dig något unikt - att få vara med att utveckla elevhälsans medicinska insats i ett team med skolsköterskor tillsammans med andra professioner inom elevhälsan. Det är nära till beslut i vår verksamhet och vi arbetar ständigt för att förbättra kvalitén på vårt arbete inom elevhälsans medicinska insats. Alla skolsköterskor är delaktiga i kvalitetsarbetet och söker lösningar och stöd i gruppen. Skolsköterskorna bidrar i ett flertal av de sammanhang där elevhälsan är aktiv. På våra skolor får du möjligheten att arbeta i en dynamisk lärmiljö med internationell prägel. Arbetet är utvecklande och innebär spännande utmaningar. Det ger också tillfälle till berikande möten med elever, föräldrar och personal. Som skolsköterska har man en viktig roll i det lokala elevhälsoteamet och man är en del av gemenskapen och verksamheten på den skola där man är verksam. Du kommer att vara anställd inom Centrala barn- och elevhälsan. Tillsammans med en kollega kommer du att arbeta på vår internationella skola och en av kommunens mindre skolor. Vi erbjuder dig mentorskap och en introduktion där du får möjlighet att möta vår verksamhet i Älmhults kommun på ett tryggt sätt.

Kvalifikationer

I första hand söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med adekvat vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller specialistutbildning med inriktning skolsköterska. Om du saknar denna utbildning finns möjlighet till visstidsanställning under utbildning med tillsvidare tjänst när utbildning är klar. Du är flexibel, tycker om nya utmaningar och har lätt att samarbeta, samtidigt som du också kan jobba självständigt. Vidare vill vi att du har: - Erfarenhet och intresse av att arbeta med barn och ungdomar - Ett lugnt och pedagogisk sätt i mötet med barnen - God vana och kunskap kring dokumentation och journalhantering - God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift B-körkort är ett krav då körning ingår i tjänsten.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2022-08-15 Tillträde efter överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-05-12
Ansök senast
2022-05-24

Upplysningar

 • Charlotte Ingvarsson
  Verksamhetschef Centrala Barn- och Elevhälsan
  Telefon: 0476-551 61
  E-post: Charlotte Ingvarsson
 • Marie Pripp
  Skolsköterska med Medicinskt Ledningsansvar
  Telefon: 0476-64 30 81
 • Anne Wedin
  Vårdförbundet
  Telefon: 0476-553 43
  E-post: Anne Wedin
 • Cecilia Nordstrand
  Skolsköterska, Internationella skolan
  Telefon: 0476-642493
  E-post: Cecilia Nordstrand

Ansökan

Referensnummer
A1123252/2022 Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Här kan du läsa mer om vår värdegrund: http://www.almhult.se/vardegrund