Lärare i fritidshem

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Elmeskolan är en tvåparallellig F-6 skola i Älmhults kommun. Vi på Elmeskolan satsar på Elmemodellen, ett pedagogiskt arbetssätt där alla elever har tillgång till en egen arbetsplats med många anpassningar.

Arbetsuppgifter

Till Elmeskolan söker vi nu en lärare mot fritidshem. Vårt fritidshem har fyra åldersindelade avdelningar. Du kommer att ingå i ett arbetslag med lärare, fritidspedagoger och elevstödjare. Vi har ett gott samarbete i arbetslaget där vi stöttar varandra och ser alla elever som vårt ansvar. Tillsammans med dina kollegor planerar, genomför och utvärderar du utifrån gällande styrdokument.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fritidspedagog eller grundskollärare med behörighet mot fritidshem. Du har god förmåga och är bekväm med att kommunicera med elever, vårdnadshavare och kollegor. I tjänsten ingår det även att man ibland öppnar och har hand om stängningar. Vi vill även att du: - är engagerad, målmedveten, aktiv och positiv - vill implementera Elmemodellen i fritids arbetsrutiner - är väl insatt i Skolverkets styrdokument - ser helheten i elevens lärande och tror på ett ämnesövergripande arbetssätt -använder ett lågaffektivt bemötande - talar och skriver svenska flytande (ytterligare språk är meriterande) - tycker om att vara utomhus Vi ser gärna att du har erfarenhet/vilja att jobba nära dina kollegor i arbetslaget för att hitta gemensamma arbetsområden.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2022-08-08 Tillträde inför läsårsstart 22/23
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-05-02
Ansök senast
2022-05-20

Upplysningar

  • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter
  • Emil Svensson
    Biträdande rektor
    Telefon: 0476-642415
    E-post: Emil Svensson

Ansökan

Referensnummer
A1118031/2022 Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.