Grundskollärare åk 4-6 till Gemöskolan

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Till vår grundskola söker vi grundskollärare till årskurs 4-6. Som grundskollärare kommer du ingå i ett arbetslag med lärare, fritidspedagoger och elevstödjare. Du kommer aktivt vara med och utveckla skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån verksamhetens mål. Du ska tydligt arbeta med våra kunskapsmål och kunskapskrav för att eleverna ska motiveras och nå goda resultat i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt.

Kvalifikationer

Är du vår nya kollega? Har du idéer för framtiden? Gillar du utmaningar? I så fall har du kommit rätt! Vi söker i första hand dig som är legitimerad grundskollärare och behörig att undervisa i årskurs 4-6. Är du musikkunnig så är det ett stort plus! Nu söker vi ännu en kompetent medarbetare, och vi söker dig som vill bidra till skolans arbete med att utveckla lärmiljön för våra elever, ett arbete där vi är i uppstarten och du kan ha en aktiv del i. Du ska ha förmågan att skapa en begriplig/hanterbar undervisning för dina nya elever, och ha ett förhållningssätt där det är naturligt för dig att se möjligheter istället för svårigheter. Vi värdesätter också att du är flexibel, ansvarstagande och har ett stort engagemang i din yrkesroll. Det är viktigt med god samarbetsförmåga mot ditt arbetslag men också mot elever och vårdnadshavare. Du ska ha ett tydligt ledarskap och arbeta mot att varje enskild elev ska kunna utvecklas och arbeta mot sina mål. Du ska vara lösningsfokuserad, kreativ och pedagogisk. Uppdraget kräver god kunskap i svenska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av språk-och kunskapsutvecklande arbetssätt. Du ska ha god kunskap och arbeta utefter vår läroplan och barnkonventionen. VI på Gemöskolan erbjuder spännande utmaningar och engagerade stöttande arbetskamrater.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2022-08-09
Varaktighet
6 månader eller längre
Tidsbegränsad till
2023-06-22
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
2
Publicerad
2022-06-08
Ansök senast
2022-07-10

Upplysningar

  • Anna Wilhelmsson Hallum
    Rektor
    Telefon: 0476-55503
    E-post: Anna Wilhelmsson Hallum
  • Fackliga organisationer via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-550 00

Ansökan

Referensnummer
A1132955/2022 Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.