Lärare inom bygg och anläggning

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Haganässkolan ligger i Älmhult i Småland, alldeles nära gränsen till Skåne. Hos oss går ca 1150 elever och det finns många olika utbildningar både högskoleförberedande och yrkesprogram, introduktionsprogram, IB-program, SFI, vuxenutbildningar och gymnasiesärskola. Haganässkolan är mer än en skola. Här finns både gym, sportanläggning och simhall. Vår målsättning är att ge våra elever kunskap, mod och kraft att forma och möta en bättre framtid.

Arbetsuppgifter

Hos oss får du utveckla dig själv, din undervisning och ditt arbete med eleverna i en stimulerande lärmiljö. Du kommer att ansvara för yrkeselever inom Vuxenutbildningen med inriktning Bygg och anläggningsprogrammet. Du undervisar i yrkesämnen på skolan och handleder elever före, under och efter deras APL.

Kvalifikationer

Du är utbildad yrkeslärare och har tidigare erfarenhet av att undervisa inom byggprogrammet. Du har även erfarenhet av att undervisa yrkeselever inom Vuxenutbildningen. Som person behöver du vara lösningsfokuserad och ha förmågan att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du är en engagerad pedagog som sätter elevens lärande i centrum och månar om elevens sociala situation. Att arbeta som lärare kräver förmåga att snabbt kunna ställa om vid förändrade omständigheter och ibland ställer arbetet krav på att man blir lite extra kreativ. Vidare söker vi dig som: • har ett flexibelt arbetssätt • har lätt för att skapa goda relationer och att förebygga och lösa konflikter • har kunskaper och erfarenheter av att undervisa elever som fortfarande utvecklar sin svenska. Kunskap i svenska språket, både i tal och skrift, är ett krav för tjänsten.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2022-08-08
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-05-11
Ansök senast
2022-05-24

Upplysningar

  • Johan Månsson
    Rektor
    Telefon: 0476-552 25
    E-post: Johan Månsson
  • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter

Ansökan

Referensnummer
A1122864/2022 Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.