Grundskollärare åk 4-6 till Klöxhultsskolan

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Klöxhultsskolan är en F-6 skola i centrala Älmhult. I samma skolbyggnad finns även Montessoriskolan och Grundsärskolan. Totalt finns det närmare 600 elever och över 100 medarbetare.. Vi arbetar i arbetslag där undervisningen på skola och fritids sker i nära samarbete.

Arbetsuppgifter

Som grundskollärare kommer du ingå i ett arbetslag med lärare, fritidspedagoger och elevstödjare. Du kommer aktivt vara med och utveckla skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån verksamhetens mål. Du ska tydligt arbeta med våra kunskapsmål och kunskapskrav för att eleverna ska motiveras och nå goda resultat i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt. Du ska ha god kunskap och arbeta utefter vår läroplan och barnkonventionen. På Klöxhultsskolan arbetar vi målinriktat med elevernas kunskapsutveckling och elevhälsofrågor. Hela skolan arbetar också med kooperativt lärande. Vår skola har välutbildad personal och låg personalomsättning vilket vi i hög grad tror bidrar till goda resultat hos våra elever och hög trivsel.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa årskurs 4-6 i ämnena svenska, engelska och matematik. I tjänsten ingår mentorskap. Du ska vara lösningsfokuserad, kreativ och pedagogisk. Du ska ha ett tydligt ledarskap och arbeta mot att varje enskild elev ska kunna utvecklas och arbeta mot sina mål. Vi värdesätter också att du är flexibel, ansvarstagande och har ett stort engagemang i din yrkesroll. Det är viktigt med god samarbetsförmåga mot ditt arbetslag men också mot elever och vårdnadshavare. God kunskap i svenska, både tal och skrift. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2022-08-10
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-05-02
Ansök senast
2022-05-16

Upplysningar

  • Fackliga organisationer via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-550 00
  • Fredrik Ljung
    Rektor
    Telefon: 0476-55502
    E-post: Fredrik Ljung

Ansökan

Referensnummer
A1118744/2022 Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.