Personliga assistenter

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Vi söker personliga assistenter till flera omsorgstagare i Älmhults kommun. 9 tjänster som vikarie både över sommaren men visst behov finns som fortsatt timvikarie fortlöpande. Som personlig assistent ger du stöd och service till brukaren i dennes hem. Arbetstiden är schemalagd vilket kan innebära dag, kväll, helg och det förekommer jour/sovande natt samt hos enstaka brukare vaken natt. Arbetet innebär mestadels ensamarbete. Vissa arbetsmoment är dubbelbemannade.

Arbetsuppgifter

Stödinsatserna utgår från brukarens individuella behov och önskemål enligt genomförandeplaner. Du utför vardagsnära, planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren. Stödinsatserna ska främja brukarens integritet, delaktighet och utförs med respekt för brukarens självbestämmande över sitt liv. Arbetet utgår från ett pedagogiskt och motiverande förhållningssätt i nära samarbete med brukarens nätverk och övrig personal där vi stödjer brukaren att bibehålla och utveckla sina förmågor.

Kvalifikationer

Uppdraget kräver inte formell utbildning inom vård och omsorg, men det är meriterande om du har det. Erfarenhet av omvårdnadsarbete samt arbete med personer som på olika sätt behöver stöd i vardagslivet är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet i förhållande till omsorgstagaren. Det gäller att du som person är lösningsfokuserad och kan arbeta självständigt. Du är ansvarstagande, pålitlig och duktig på att skapa goda relationer samtidigt som du stöttar personer så att de får en bra vardag. Vi använder oss av datorer för den sociala dokumentationen så datorvana är ett krav. Viktigt att du kan utrycka dig i tal och skrift på svenska. Krav på körkort samt tillgång till egen bil. Du använder inte egen bil i tjänsten men kan krävas för att kunna ta sig till arbetsplatsen då vissa brukare bor utanför Älmhults tätort.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Timavlönad
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse, gärna omgående.
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
9
Publicerad
2022-05-04
Ansök senast
2022-06-05

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
A1120085/2022 Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.