Specialpedagog till Haganässkolan

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Haganässkolan ligger i Älmhult i Småland, alldeles nära gränsen till Skåne. Hos oss går ca 1150 elever och det finns många olika utbildningar både högskoleförberedande och yrkesprogram, introduktionsprogram, IB-program, SFI, vuxenutbildningar och gymnasiesärskola. Haganässkolan är mer än en skola. Här finns både gym, sportanläggning och simhall. Vår målsättning är att ge våra elever kunskap, mod och kraft att forma och möta en bättre framtid.

Arbetsuppgifter

Till oss på Haganässkolan söker vi nu en specialpedagog. Som specialpedagog arbetar du tillsammans med annan specialpedagog i ett större Elevhälsoteam. Inom Elevhälsan arbetar även skolsköterska, kurator, rektor och SYV. Du kommer att vara kopplad till vissa program men ni specialpedagoger hjälps åt er emellan vid behov. Vi har också träffar då hela Elevhälsan ses tillsammans vilket innebär att även gymnasiesärskolan och Centrala Elevhälsan medverkar, vi tar då upp ärenden som är gemensamma för hela skolan. I din roll ingår tätt samarbete med undervisande lärare där ni bl.a. utformar åtgärdsprogram, diskutera anpassningar och olika upplägg för eleverna. Du leder och kallar till elevmöten och har även kontakt med föräldrar och andra förvaltningar och myndigheter m.m. Med din värdefulla kompetens stöttar du elever och pedagoger i deras arbete för att nå goda resultat. Du kommer att tillhöra Elevhälsoteamet på skolan.

Kvalifikationer

Till detta uppdrag söker vi dig som är utbildad och behörig specialpedagog. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande uppdrag sedan tidigare. För att trivas i rollen är du en person som gillar att skapa kontakt med andra och har ett behov av sociala relationer i ditt arbete. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer med människor du samarbetar med i din yrkesroll och har en grundläggande god tro om ungdomars förmåga till lärande. Ditt arbetssätt är prestigelöst och du drivs av att arbeta mot gemensamma mål och delar mer än gärna med dig av din kunskap och kompetens till andra. Vi lägger stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2022-08-08
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-06-20
Ansök senast
2022-07-04

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
A1136265/2022 Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.