Kurator på gymnasiet

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Haganässkolan ligger i Älmhult i Småland, alldeles nära gränsen till Skåne. Hos oss går ca 1150 elever och det finns många olika utbildningar både högskoleförberedande och yrkesprogram, introduktionsprogram, IB-program, SFI, vuxenutbildningar och gymnasiesärskola. Haganässkolan är mer än en skola. Här finns både gym, sportanläggning och simhall. Vår målsättning är att ge våra elever kunskap, mod och kraft att forma och möta en bättre framtid.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med sedvanliga skolkuratorsuppgifter, på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du kommer ingå i skolans elevhälsoteam tillsammans med rektorer, skolsköterska, studievägledare och specialpedagog. I ditt uppdrag som skolkurator följer du elevernas utveckling och bidrar till att optimera elevernas lärande genom att arbeta hälsofrämjande och förebyggande tillsammans med ledning, elevhälsoteam och övriga kollegor. I rollen som kurator erbjuder du även samtal med föräldrar och information om samhällets olika hjälp- och stödmöjligheter samt samarbetar med externa aktörer som till exempel BUP och socialtjänst. Du har samtal med elever om deras mående och livssituation. EHT på Haganässkola arbetar aktivt med elevernas mående. Du kommer också göra skolsociala kartläggningar av elever med problematisk skolfrånvaro, problematisk skolgång. Vi har kuratorer i kommunen fördelat på andra skolor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever. Du har socionomexamen eller liknande utbildning och om du har erfarenhet av rollen som kurator är detta självklart starkt meriterande. Du skall vara lyhörd för elevernas behov och ha god förmåga till samverkan med såväl, elever, vårdnadshavare, pedagoger och kollegor. Tjänsten kommer att vara förlagd på gymnasiet och IM.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
2022-08-01
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-05-02
Ansök senast
2022-05-15

Upplysningar

  • Safia Zairi Johansson
    Rektor
    Telefon: 0476-552 43
    E-post: Safia Zairi Johansson
  • Fackliga organisationer nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55000

Ansökan

Referensnummer
A1118455/2022 Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Intervjuer av kandidater sker snarast efter inkommen ansökan så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.