Vård och omsorgslärare till Haganässkolan 80 %

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Haganässkolan ligger i Älmhult i Småland, alldeles nära gränsen till Skåne. Hos oss går ca 1150 elever och det finns många olika utbildningar både högskoleförberedande och yrkesprogram, introduktionsprogram, IB-program, SFI, vuxenutbildningar och gymnasiesärskola. Haganässkolan är mer än en skola. Här finns både gym, sportanläggning och simhall. Vår målsättning är att ge våra elever kunskap, mod och kraft att forma och möta en bättre framtid.

Arbetsuppgifter

Undervisning i de kurser som finns inom vård och omsorgsutbildning, främst med inriktning mot undersköterska. Vi är certifierade inom Vård och Omsorgs College och arbetar med de nationella yrkespaketen. Undervisningen kan vara såväl fysiska lektioner på plats i skolan, men du kan även genomföra digitala lektioner då våra elever uppskattar flexibiliteten med distansundervisning. Inom gymnasieskolan händer det mycket vilket gör att du även deltar i utvecklingsarbete inom arbetslaget men även i kollegialt samarbete med vuxenutbildningens vårdlärare för att utveckla verksamheten. Tjänsten är en ferieanställning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad yrkeslärare med behörighet att undervisa inom vård- och omsorgsämnen, alternativt är i pågående studier så att du är klar i samband med att du påbörjar din anställning här hos oss. Du är en engagerad pedagog som sätter elevens lärande i centrum och månar om elevens sociala situation. Att arbeta som lärare kräver förmåga att snabbt kunna ställa om vid förändrade omständigheter och ibland ställer arbetet krav på att man blir lite extra kreativ. Du är bekväm i att undervisa både fysiskt och digitalt, och vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av digital undervisning sedan tidigare. Vi månar väldigt mycket om vårt nära samarbete med varandra på skolan och med olika arbetsplatser utanför skolan. Här tycker vi att det är självklart att vi delar med oss av vår kunskap till andra och sprider lärande kollegor emellan. Det är därför viktigt att du tycker det är roligt att samarbeta och kommunicera med både kollegor, elever och föräldrar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning på gymnasiet samt gärna av andra yrkesområden än skolan. Erfarenhet av arbete med elever med annan språkbakgrund än svenska är meriterande.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
2022-08-10
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-05-10
Ansök senast
2022-05-29

Upplysningar

  • Elisabeth Roos Jonsson
    Rektor
    Telefon: 0476-55183
    E-post: Elisabeth Roos Jonsson
  • Fackliga organisationer nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55000

Ansökan

Referensnummer
A1122667/2022 Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.