Förskollärare till Eneryda

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Enelyckans förskola ligger cirka 2,5 mil norr om Älmhult i Eneryda. Vi håller till i den gamla skolbyggnaden och har tillgång till både gymnastiksal och bibliotek.

Arbetsuppgifter

På Enelyckans förskola strävar vi efter att alla barn ska känna glädje, trygghet och gemenskap. Vi erbjuder en verksamhet där barnen får kontakt med sång, musik, rörelse, drama, IKT och skapande. Som förskollärare har du en viktig roll i detta arbete. Tillsammans med dina kollegor har ni det pedagogiska ansvaret för undervisningen och precis som på många andra förskolor försöker vi arbeta mycket temainriktat för att skapa olika sammanhang för barnen. Nu senast har alla förskolor i Älmhults kommun arbetat mycket med hållbar utveckling. I ditt uppdrag har du även ansvar för den pedagogiska dokumentationen samt uppföljning av eventuella insatser och kontakt med vårdnadshavare. Du ska känna till och arbeta utefter vår läroplan och FN:s barnkonvention men också känna till arbetet Barnens bästa gäller! Som Kronobergs kommuner och Region Kronoberg utvecklar arbetsformer kring. Detta för att tillsammans skapa en trygg och säker uppväxt för varje barn genom främjande, tidiga och samordnade insatser. I Älmhults kommun har förskolan tre stödfunktioner. En pedagogisk utvecklare som stöttar i pedagogisk dokumentation, utvecklingsfrågor och systematiskt kvalitetsarbete, en försteförskollärare med inriktning mot IKT och en specialpedagog.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad förskollärare. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbete med barn, men det är inget krav. Precis som vi är du engagerad i ditt arbete och tycker om att arbeta tillsammans med både barnen och dina kollegor. Du har ett stort intresse för andra människor och är en inkännande person som lägger vikt vid att skapa förtroendefulla relationer. Du kanske helt enkelt får energi av att kunna följa barnens utveckling framåt. Vi förutsätter att du har körkort och tillgång till bil då öppning och stängning av förskolan kan ske på tider då det inte finns möjlighet till kollektivtrafik. I den här rekryteringen söker vi två förskollärare.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2022-10-17 Tillträde i oktober eller enligt överenskommelse
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
2
Publicerad
2022-06-20
Ansök senast
2022-07-04

Upplysningar

  • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter

Ansökan

Referensnummer
A1136909/2022 Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: almhult.se/jobb Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.