Socialsekreterare till barn och familjeenheten, utredning

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Har du ett brinnande intresse för socialt arbete i ett familjeorienterat arbetssätt med inriktning på barn och unga? Vill du bidra till att utveckla vår verksamhet tillsammans med oss? Då kan du vara den person vi söker! I Barn- och familjeenheten arbetar vi i team med olika inriktningar. Vi samarbetar mycket med varandra, men också med andra enheter inom Socialförvaltningen och med externa parter. Enheten består av - 1 enhetschef - 1 förste socialsekreterare - 2 socialsekreterare som arbetar i mottag - 5 socialsekreterare med inriktning utredning barn - 6 socialsekreterare med inriktning på uppföljning av beviljade insatser för barn I denna rekrytering söker vi en socialsekreterare till utredningsteamet då en av våra socialsekreterare fått en ny tjänst som förste socialsekreterare i enheten. I utredningsteamet arbetar du tillsammans med fyra andra socialsekreterare. Du kommer att arbeta med att utreda och bedöma behov av skydd och stöd för barn och unga. Vi erbjuder dig ett utvecklande och betydelsefullt arbete, där du får möjlighet till handledning. Som socialsekreterare hos oss har du: - En flexibel arbetsmiljö med möjlighet att arbeta hemifrån - Närhet till din enhetschef - Individuellt anpassat stöd i handläggningsarbetet - Möjlighet att påverka ditt arbete - Nya fräscha lokaler - Extern handledning Vi har nyligen beslutat att utöka vår enhet med en förste socialsekreterare som innebär att du som socialsekreterare kommer att få möjlighet till nära coachning och stöd i din vardag. Detta tror vi kommer att bidra till ökad kvalité för våra klienter och en ännu högre trivsel på arbetsplatsen. För oss är det viktigt att värna om det goda mötet. Varje besök ska vara av god kvalitet för samtliga inblandade!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är en person som ser möjligheter och som ser dig själv som en resurs i mötet med andra människor. Du behöver både ha förmågan att vara flexibel i ditt arbetssätt men också kunna visa på tydlighet och struktur när det behövs. Du har förmågan att hitta individens egna resurser genom att vara kreativ, lyhörd och anpassningsbar utifrån olika möten. Erfarenhet av arbete inom individ- och familjeomsorg eller annat socialt arbete är önskvärt.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2022-08-01 Tillträde sker gärna så snart som möjligt i dialog med arbetsgivare.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-04-28
Ansök senast
2022-05-15

Upplysningar

 • Matilda Lejon
  Enhetschef
  Telefon: 0476-551 90
  E-post: Matilda Lejon
 • Anton Härder
  Vision
  Telefon: 0476-55057
  E-post: Anton Härder

Ansökan

Referensnummer
A1117846/2022 Ansök

Övrig information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.