Projektledare med butiksansvar Återbruket

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Nu söker vi en engagerad Projektledare med butiksansvar till vår cirkulärbutik Återbruket. Återbruket är organiserat under Arbetsmarknadsenheten och erbjuder en individanpassad arbetsträning samt olika typer av praktikplatser för personer boende i Älmhults kommun som står utanför den ordinarie arbetsmarknaden. Vi tar tillvara på saker som allmänheten skänker till oss. Vi fräschar upp och säljer varorna i vår butik. Återbruket består av olika arbetsstationer utformade med utgångspunkten cirkulär ekonomi, återvinning och återanvändning. Verksamheten medverkar till kommunens miljöarbete. I höst kommer Återbruket flytta till nya lokaler vid handelsplatsen i Älmhult vilket ger oss fler, nya och spännande möjligheter.

Arbetsuppgifter

Som Butikschef på Återbruket ska du leda, projektleda, organisera, utveckla och driva återbruket. Det är viktigt att du är pedagogisk och har en förståelse för olika människor med olika bakgrund. Det dagliga arbetet innebär att leda arbetet med att inreda butiken och arrangera varorna på ett attraktivt sätt. Arbeta med att utveckla inflödet av skänkta varor samt planera och utveckla arbetsmetoder för hantering och en så stor genomströmning av skänkta varor som är möjligt. Som person är du ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår såklart värdet av att vara ledare, men räds inte heller att kavla upp ärmarna och hugga in i butiken när det behövs. Du skall dessutom ha ett tänk utanför boxen då du kommer vara med och utveckla Återbruket, bra idéer får du förankrade och genomförda. Du ansvarar tillsammans med övrig personal för driften av butiken. Därför förutsätter vi att du har goda ledarskapserfarenheter från butik eller annan relevant verksamhet då du är ytterst ansvarig på plats för frågor som påverkar det dagliga arbetet. Du kommer tillsammans med övrig personal arbetsleda, praktikanter och personer i olika former av arbetsträning. Arbetet innebär att du ska kunna arbeta både självständigt och i team, flexibelt och ansvarsfullt. Du ska vara trygg i att hantera människor i olika situationer. Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant erfarenhet inom handel med ledande position ex, butikschef eller annan likvärdig inriktning vi bedömer som lämplig. • har tidigare erfarenhet från av liknande jobb • har ett intresse av Second hand. • har ett strukturerat och lösningsfokuserat arbetssätt och lätt för att samarbeta • har B-körkort Meriterande om du har arbetat med förändringsledning och har erfarenhet av arbetsmarknadsinsatser.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2022-09-01 Eller enligt överenskommelse.
Varaktighet
6 månader eller längre
Tidsbegränsad till
2025-08-31
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-06-08
Ansök senast
2022-07-03

Upplysningar

 • Gustaf Borgarp
  Enhetschef
  Telefon: 0476-643350
 • Monika Skowronski Amaral
  Verksamhetschef IFO
  Telefon: 0476-55468
 • Anton Härder
  Vision
  Telefon: 0476-55057
  E-post: Anton Härder

Ansökan

Referensnummer
A1132977/2022 Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.