Rektor till Klöxhultsskolan

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Vi som arbetar inom kommunen finns där människor finns. Vi gör skillnad och påverkar människors vardag. Vi bidrar till människors livskvalitet. Varje dag. Därför tycker vi att vi har Sveriges viktigaste jobb. Som arbetsgivare har vi högt satta mål för vår arbetsmiljö. Vi vill ha medarbetare som trivs och utvecklas själva och som aktivt och engagerat bidrar till kommunens utveckling. Älmhults kommun befinner sig i ett intressant utvecklingsskede och har dessutom en befolkning som växer, vilket förutsätter medarbetare som är positivt inställda till förändringsarbete.

Arbetsuppgifter

Klöxhultsskolan är en F-6 skola med tre paralleller och knappt 500 elever, där många också väljer att stanna på fritidshemmen på eftermiddagarna. I samma byggnad finns även Montessoriskola och grundsärskola. Skolan ligger i den västra delen av Älmhult nära skogen. Som rektor på Klöxhultsskolan får du en unik chans att arbeta tillsammans med ytterligare två rektorer. Tillsammans ingår ni i ett team med kommunens övriga grundskolors och grundsärskolans rektor. Du får leda en engagerad personal med hög kompetens. Som rektor har du det övergripande ansvaret för skolans verksamhet, personal och budget. En viktig del i detta är att tillsammans med dina medarbetare skapa organisatoriska förutsättningar för dem att lyckas med sina uppdrag och leda verksamheten mot ökad måluppfyllelse för eleverna. Skolan har även ett aktivt elevhälsoarbete med elevhälsoteam och likabehandlingsteam som träffas regelbundet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarutbildning och erfarenhet av att arbeta i skola eller förskola. Du har intresse och fallenhet för att ta ansvar för budget och ekonomi samt en vilja och förmåga att driva utvecklingsprocesser. Ditt ledarskap utmärks av handlingskraft, tydlighet, mod och stabilitet. Som ledare är du även driven, målfokuserad och strukturerad. Du visar tillit till dina medarbetare, är förtroendeingivande samt har en förmåga att skapa goda relationer med andra människor. Därtill kännetecknas din personlighet av lyhördhet, samarbetsförmåga och en god kommunikativ förmåga muntligt såväl som skriftligt. Du har även en fallenhet att se saker från den ljusa sidan och har ett humoristiskt sinne. Vi ser gärna att du går eller har genomgått rektorsutbildning. Därtill är det en fördel om du har erfarenhet av ledarskap, personalansvar och kvalitetsarbete/förbättringsarbete. Intervjuer för tjänsten är planerade att ske den 3 juni.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-05-04
Ansök senast
2022-05-25

Upplysningar

  • Anna Rix Grönvall
    Grundskolechef
    Telefon: 0476-552 66
    E-post: Anna Rix Grönvall
  • Fackliga organisationer via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-550 00

Ansökan

Referensnummer
A1120680/2022 Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Intervjuer för tjänsten är planerade att ske den 3 juni.