Studie och yrkesvägledare till Haganässkolan

Om arbetsplatsen

Haganässkolan ligger i Älmhult i Småland, alldeles nära gränsen till Skåne. Hos oss går ca 1150 elever och det finns många olika utbildningar både högskoleförberedande och yrkesprogram, introduktionsprogram, IB-program, SFI, vuxenutbildningar och gymnasiesärskola. Haganässkolan är mer än en skola. Här finns både gym, sportanläggning och simhall. Vår målsättning är att ge våra elever kunskap, mod och kraft att forma och möta en bättre framtid.

Arbetsuppgifter

Ta chansen att utveckla dig som studie- och yrkesvägledare i en skola med stora möjligheter och utmaningar. Här är du en del av EHT gruppen som är professionella och engagerade och tillsammans med en närvarande och stödjande skolledning ställer vi höga krav på varandra. Vi vill arbeta med noggrann uppföljning och utvärdering för att utveckla skolan utifrån teori och beprövad erfarenhet. Som studie- och yrkesvägledare är du en viktig person i elevernas vardag och i det förebyggande elevhälsoarbetet genom att arbeta främjande och förebyggande med att inspirera och motivera elever. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att ge vägledning och information, enskilt och i grupp, till elever i såväl gymnasiet som elever på IM och därigenom bidra till att öka elevernas förmåga att göra väl underbyggda val samt medvetandegöra dem om konsekvenser olika val kan innebära för framtiden. Du ska även planera för och ta initiativ till att utveckla de olika aktiviteter såsom individuella val, programfördjupnings val, inriktnings val. och vägledningssamtal samt stödja pedagogerna i det studie- och yrkesvägledande arbetet enligt skolans rutiner. Även om Haganässkolan inryms av många olika utbildningsinriktningar är det viktigt för oss att vi arbetar som en enhet. Som medarbetare och kollega hos oss är det viktigt att alla är trygga, påhittiga, sociala och tydliga. Alla intar ett demokratiskt och empatiskt förhållningssätt, samt ser det kollegiala lärandet som en självklar och viktig del av arbetet. Tillsammans deltar vi i och bidrar till Haganässkolans utveckling. I den här rekryteringen söker vi en studievägledare på heltid för de nationella programmen och en studievägledare på 50% för introduktionsprogrammet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen samt erfarenhet av arbete på gymnasiet. Vi behöver dig som: - är professionell, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga - är skicklig på att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare - har ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt - kan fånga och stimulera elevers nyfikenhet - kan vara flexibel och ändra struktur och arbetssätt utifrån aktuellt sammanhang - vill medverka till att vidareutveckla verksamheten - är trygg, stabil, har självinsikt och ta egna initiativ i olika ärenden.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2022-08-01 Enligt överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
2
Publicerad
2022-05-10
Ansök senast
2022-05-23

Upplysningar

  • Safia Zairi Johansson
    Rektor
    Telefon: 0476-552 43
    E-post: Safia Zairi Johansson
  • Fackliga organisationer nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55000

Ansökan

Referensnummer
A1034173/2021 Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.