Rörnätstekniker

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Vi som arbetar inom kommunen finns där människor finns. Vi gör skillnad och påverkar människors vardag. Vi bidrar till människors livskvalitet. Varje dag. Därför tycker vi att vi har Sveriges viktigaste jobb. Som arbetsgivare har vi högt satta mål för vår arbetsmiljö. Vi vill ha medarbetare som trivs och utvecklas själva och som aktivt och engagerat bidrar till kommunens utveckling. Älmhults kommun befinner sig i ett intressant utvecklingsskede och har dessutom en befolkning som växer, vilket förutsätter medarbetare som är positivt inställda till förändringsarbete.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en flexibel och serviceinriktad rörnätstekniker till vår produktionsavdelning. Produktionsavdelningen är indelad i tre grupper med inriktning gatuarbeten, park/grönyteskötsel samt ledningsnät. Sammanlagt är vi 23 medarbetare, totalt c:a 30 årstjänster med säsongsanställda och sommararbetare inräknat. Vi är en grupp under utveckling, med högt i tak och vi uppskattar personer med drivkraft och initiativförmåga som kan bidra till att förbättra vår verksamhet. Som rörnätstekniker på Älmhults kommun kommer du att arbeta med alla förekommande arbeten på Produktionsavdelningen. Huvuduppgifter är service på kommunens ledningsnät samt anläggningarbeten. Typiska servicearbeten kan vara åtgärder på ledningsnätet, spolningar, läcksökningsarbete, utredningsarbeten tex filmning av avlopp. Men även tjänster inom drift-underhåll för VA såsom t ex vattenmätarbyten och ventilstängningar. Hos oss får du ett omväxlande jobb där du understödjer alla typer av förekommande arbeten inom Produktionsavdelningen. Utbyggnadstakten i Älmhult är hög vilket påverkar produktionsavdelningen med fler nyanläggningsjobb, därmed ökar även kraven på drift och skötsel. Du kommer att arbeta tillsammans med alla enheter inom produktionsavdelningen och i nära samarbete med arbetsledaren. Du driver självständigt varje arbete som du tilldelats av arbetsledaren. I tjänsten ingår vid behov beredskapstjänstgöring i Produktionsavdelningens beredskapsverksamhet. Som anställd hos oss på produktionsavdelningen gör du det som "ambassadör" för Älmhults kommun. Det vi gör genomsyras av professionalism, öppenhet och engagemang.

Kvalifikationer

Du har flera års praktisk erfarenhet från anläggningsbranschen. Det är viktigt att du har goda kunskaper i ritningsläsning, enklare avvägning och utsättning samt behärskar svenska språket väl i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har stort engagemang, god samarbetsförmåga, är flexibel och har god förmåga att arbeta såväl i lag som självständigt. Du ska ha god förmåga att lösa praktiska problem. För oss är det självklart att du är serviceinriktad och engagerad samt är intresserad av att arbeta i en organisation med många och omväxlande arbetsuppgifter där ingen dag är den andra lik. B-körkort är ett krav. Meriterande kunskaper: * Erfarenhet inom VA ledningsarbete * Förarbevis för lastmaskin * Körkort BE * C-kort

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Bygg och anläggning
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse.
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-04-19
Ansök senast
2022-05-15

Upplysningar

  • Ted Marthell
    Driftchef
    Telefon: 0476-552 32
  • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55000

Ansökan

Referensnummer
A1111612/2022 Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.