Gymnasielärare inom handelsämnen

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Haganässkolan ligger i Älmhult i Småland, alldeles nära gränsen till Skåne. Hos oss går ca 1150 elever och det finns många olika utbildningar både högskoleförberedande och yrkesprogram, introduktionsprogram, IB-program, SFI, vuxenutbildningar och gymnasiesärskola. Haganässkolan är mer än en skola. Här finns både gym, sportanläggning och simhall. Vår målsättning är att ge våra elever kunskap, mod och kraft att forma och möta en bättre framtid.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med oss! Som gymnasielärare ansvarar du för att bedriva undervisning och utveckling inom ditt ämnesområde. Du kommer framförallt undervisa på Handelsprogrammet och Ekonomiprogrammet inom ditt huvudområde handels och entreprenörskap. Kurser i entreprenörskap erbjuds elever som programfördjupning och som individuellt val. Skolan har under lång tid varit framgångsrik inom UF och detta kommer till att vara ett av dina utvecklingsområden. Beroende på din kompetens kan du även komma att undervisa i andra närliggande ämnen. På Haganässkolan samarbetar vi nära varandra i arbetslag och alla har en bastillhörighet. Basgruppen består utav andra pedagoger på skolan med ansvar för samma ämnesinriktningar. Tillsammans i gruppen har ni som huvuduppdrag att utveckla undervisningen och att bemöta eleverna utifrån deras behov. I din tjänst ingår även mentorskap

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare med behörighet att undervisa i handelsämnen. Du är en engagerad pedagog som sätter du elevens lärande i centrum och månar om elevens sociala situation. Att arbeta som lärare kräver förmåga att snabbt kunna ställa om vid förändrade omständigheter och ibland ställer arbetet krav på att man blir lite extra kreativ. Vi månar väldigt mycket om vårt nära samarbete med varandra på skolan och med näringslivet. Här tycker vi att det är självklart att vi delar med oss av vår kunskap till andra och sprider lärande kollegor emellan. Det är därför viktigt att du tycker det är roligt att samarbeta och kommunicera med både kollegor, elever och föräldrar. Inom handelsprogrammet satsar vi nu väldigt mycket på utvecklingen inom entreprenörskap och UF och du kommer bli en viktig del i vårt arbete framåt. Vi ser gärna därför att du har ett särskilt intresse för att vara med på vår fortsatta resa framåt när det gäller UF och det nära samarbetet med företagen. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av undervisning på gymnasiet samt gärna av andra yrkesområden än skolan. Erfarenhet av arbete med entreprenöriellt lärande eller liknande är meriterande.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2022-08-10
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-05-10
Ansök senast
2022-05-29

Upplysningar

  • Elisabeth Roos Jonsson
    Rektor
    Telefon: 0476-55183
    E-post: Elisabeth Roos Jonsson
  • Fackliga organisationer nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55000

Ansökan

Referensnummer
A1122642/2022 Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.