Barnskötare till Liljebackens förskola

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Med våra åtta avdelningar är Liljebacken en relativt stor förskola, och här arbetar vi både förskollärare och barnskötare tätt tillsammans. För oss är det viktigt att alla barn ska få en god pedagogisk utbildning och utveckla tilltro till sin egen förmåga. Vi som jobbar här är väldigt engagerade i vårt arbete. För oss är det viktigt att ta tillvara på barnens nyfikenhet och intresse samt att vi utmanar dem utifrån var de befinner sig i sin utveckling.

Arbetsuppgifter

Som barnskötare kommer du att aktivt arbeta för att skapa en stimulerande och utvecklande verksamhet och miljö där barnen står i centrum. Som barnskötare planerar du arbetet, genomför uppföljningar samt analyserar för att förbättra och utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor. Du arbetar mot ett aktivt lärande som utmanar barnen till aktivitet och ansvarstagande enligt läroplanen. Som barnskötare är du med i det dagliga arbetet med barnen, både inomhus och utomhus. Delaktighet i omsorgsuppgifter såsom blöjbyten eller toalettbesök, matsituationer som innebär hantering av olika livsmedel, duka och duka av bord, sitta med vid pedagogiska måltider och kunna ha en levande konversation med barnen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Vi ser gärna att du arbetat med barn i någon form sedan tidigare, exempelvis förskola, förening eller annan dagverksamhet. Du har ett genuint intresse för barn och ett positivt förhållningssätt i ditt bemötande med barnen, vårdnadshavare och annan personal. Vi ser gärna att du är kreativ, lösningsinriktad och har en god samarbetsförmåga. Du är engagerad i och tar stort ansvar din egen utveckling, men även för förskolans arbete framåt. Du ska även vara tålmodig och kunna stötta barnen i olika situationer för att stärka deras utveckling. Utomhusaktiveter kräver att du kan stå längre stunder men också vara med vid lek i sandlådan eller längre promenader. Du känner väl till och arbetar utifrån vår läroplan och FN:s barnkonvention. Vi arbetar även med "Barnens bästa gäller!" som Kronobergs kommuner och Region Kronoberg utvecklar arbetsformer kring. Detta för att tillsammans skapa en trygg och säker uppväxt för varje barn genom främjande, tidiga och samordnade insatser.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
2022-08-08
Tidsbegränsad till
2023-03-01
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-05-04
Ansök senast
2022-05-18

Upplysningar

  • Malin Turesson
    Rektor i förskola
    Telefon: 0476-551 07
  • Fackliga organisationer via kommunens Servicecenter

Ansökan

Referensnummer
A1120704/2022 Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.