Lärare i franska och svenska som andraspråk åk 7-9, Linnéskolan

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Linnéskolan är en kommunal åk 7-9-skola som ligger centralt i Älmhult och skolans elever kommer från hela kommunen. Skolan har idag ungefär 550 elever och antalet beräknas växa kontinuerligt under de kommande åren. På skolan finns även grundsärskola åk 7-9 och Orion som är vår verksamhet för elever med diagnoser inom NPF. Vi har god lärarbehörighet och våra elever lämnar skolan med hög grad av gymnasiebehörighet.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär undervisning i franska och svenska som andraspråk, årskurs 7-9. Som ämneslärare planerar, genomför, utvärderar och utvecklar du det pedagogiska arbetet utifrån verksamhetens mål tillsammans med dina kollegor. I varje arbetslag har vi anställda heltidsmentorer som arbetar nära eleverna och stöttar dem i deras sociala utveckling. I mentorns uppgift ingår även att hålla utvecklingssamtal. Detta gör att du som lärare kan fokusera på det pedagogiska uppdraget. I ditt uppdrag som lärare ingår därför inget mentorskap. Under kommande läsår kommer vi att satsa extra på undervisningen för våra SvA-elever så att de ska få goda förutsättningar att lyckas i skolan. På Linnéskolan arbetar vi nära varandra i arbetslag och tror på att alla elever kan och vill lyckas. Vi har ett tydligt värdegrundsarbete och bygger vår verksamhet på eleven i centrum, vilket skapar en stark gemenskap och trygg skolmiljö. Elevernas personliga utveckling genomsyrar undervisningen tillsammans med ämnesspecifika kunskaper. På skolan finns flera ämneskollegor och ett stort utrymme för den personliga utvecklingen för dig som pedagog genom ett nära samarbete med rektorer och kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har behörighet att undervisa i franska tillsammans med svenska som andraspråk i årskurs 7-9. Som person är du lösningsfokuserad, kreativ och pedagogisk. Du har ett tydligt ledarskap i klassrummet och arbetar mot att varje enskild elev ska kunna utvecklas och arbeta mot sina mål. Vi värdesätter också att du är flexibel, ansvarstagande och har ett stort engagemang i din yrkesroll. Du gillar att samarbeta med andra, både kollegor, elever och vårdnadshavare. Uppdraget kräver god kunskap i svenska, både tal och skrift. Vi förutsätter att du är väl insatt i barnkonventionen och att du arbetar utefter vår läroplan.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2022-08-09 Tillträde i samband med höstterminens start.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-06-22
Ansök senast
2022-07-06
Läs mer
https://www.almhult.se/linne
Visa arbetsplats på karta
Visa på karta

Upplysningar

 • Andreas Burander
  Rektor
  Telefon: 0476-55338
  E-post: Andreas Burander
 • Torbjörn Öberg
  Rektor
  Telefon: 0476-555 52
  E-post: Torbjörn Öberg
 • Fackliga organisationer via kommunens Servicecenter
  Telefon: 0476-550 00

Ansökan

Referensnummer
A1138040/2022 Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.