Utbildningar

På Vuxenutbildningen erbjuder vi enskilda kurser på grundskole- och gymnasienivå, sammanhängande yrkesutbildningar (Yrkesvux), Svenska för invandrare (SFI), samt Komvux som särskild utbildning och Samhällsorientering. Ansökningsformulär och mer information hittar du genom att följa länkarna nedan eller genom att klicka dig fram i menyn.

Grundläggande kurser

Här kan du läsa kurser på en grundläggande nivå, vilket innebär motsvarigheten till årskurs 9 i grundskolan. Läs mer och ansök här.

Gymnasiala kurser

När det gäller de gymnasiala kurserna kanske du bara behöver komplettera med något enstaka ämne eller kurs för att bli behörig till en viss utbildning på högskolan, eller behöver läsa flera ämnen för att få en komplett gymnasieexamen. Läs mer och ansök här.

Yrkesvuxutbildningar

Välkommen till våra utbildningar som är starkt förankrade i det lokala näringslivet. Detta betyder att det finns en stor efterfrågan på arbetsmarknaden på personer med dessa utbildningar. Haganässkolan erbjuder ett flertal olika yrkesvuxutbildningar.

Vi kan också erbjuda Yrkesvux i andra kommuners regi och vi har idag ett samarbete med Markaryd och Ljungby som innebär att du som älmhultsbo kan söka utbildningar i dessa kommuners utbud. Läs mer och ansök här.

Lärlingsutbildning

I samarbete med Allbo Lärcenter i Alvesta kan du genom oss även läsa en Lärlingsutbildning till Serviceassistent, i kombination med SFI. Läs mer här.

Särskild utbildning för vuxna

För dig med en utvecklingsstörning erbjuder vi Särskild utbildning för vuxna. Kontakta oss så hjälper vi gärna till med vägledning och upplägg av studier. Läs mer här.

Särskild prövning

Om du saknar betyg i en kurs, behöver komplettera eller läsa upp dina gymnasiebetyg, kan du göra en särskild prövning. Läs mer och gör din anmälan här.

Samhällsorientering

Samhällsorientering är en gratis kurs om det svenska samhället, för dig som är med i etableringsprogrammet i Arbetsförmedlingens regi eller anhöriginvandrare. Läs mer och ansök här.

Svenska för invandrare (SFI)

Svenska språket är en nyckel till studier och arbetsliv! Den här utbildningen vänder sig till dig som har annat modersmål än svenska och vill ha grundläggande kunskaper i svenska språket och svenskt samhällsliv. Läs mer och ansök här. 

For English, or other languages, click on the icon for Google Translate placed at the top of this page.