Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Elevintervju, Barn och fritid

Pedagogik, kommunikation och ledarskap står i fokus på Barn- och fritidsprogrammet. Mario Viscovi, programansvarig på Barn och fritid, berättar att eleverna får lära sig att leda, och att ta hand om, och utveckla, både sig själva och andra under utbildningen.

Stora möjligheter till vidare studier

- Efter avslutad utbildning är det många av våra elever som läser vidare på högskola och universitet, berättar Jessica Adamsson, lärare på Barn och fritid.

- Väljer eleverna pedagogiska ämnen har de ett stort försprång eftersom det ingår så mycket pedagogik här, fortsätter Jessica.

Möt Emma, Matilda och Adam

Emma, Matilda och Adam är tre drivna ungdomar som alla går på Barn- och fritidsprogrammet på Haganässkolan. Vi träffas i lärarrummet för att prata ostört en stund.

Emma berättar att hon valde Barn och fritid efter att ha praktiserat på en förskola i nian:
"Jag har alltid tyckt om barn, och de dras till mig – det kändes naturligt att välja Barn och fritid.

Tre ungdomar som står bredvid varandra och ler och tittar in i kameran.

På fotot: Adam Lindkvist, Emma Eklund och Matilda Lööf.

Jobba med människor

-Jag ville jobba med människor och hörde att Haganässkolan var en bra och lagom stor skola, berättar Adam. Jessan och Mario bryr sig om oss på ett personligt plan, fortsätter han. Vi har en bra stämning här på Haganässkolan.
-Ja, det finns en stark vi-känsla, instämmer Matilda.

En vanlig dag på Barn och fritid

-En vanlig dag på Barn och fritid handlar om att lära sig varför människor reagerar som de gör, berättar Matilda. Lärarna är bra på att växla och anpassa undervisningen, så att alla kan lära sig på det sätt som är bäst för dem, avslutar Matilda. Adam och Emma håller med.

Vi avslutar vårt möte med att ta en gruppbild utanför skolan. Efter samtal med både elever och lärare blir det tydligt att detta gymnasieprogram, Barn och fritid, handlar om pedagogik, kommunikation och ledarskap, där man efter utbildningen kan jobba med både vuxna och barn.

 

Text och bild:
Marie Kristina Karlsson,
Marknadskoordinator Haganässkolan

Till toppen