Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Yrkesvuxutbildningarna på Haganässkolan ökar i antal

På grund av ett växande behov på arbetsmarkanden inom flera olika yrkesområden, i Älmhult och i regionen, erbjuder nu Vuxenutbildningen på Haganässkolan mer än dubbelt så många Yrkesvuxutbildningar inför utbildningsstart i augusti 2020, i jämförelse med förra antagningsperioden.

Ökat behov på arbetsmarknaden
- Vi ser ett behov inom flera olika yrkesområden på arbetsmarknaden i Älmhult och i regionen – vi gör därför en kraftansamling och utbildar brett för att möta detta behov. Utbildningarna är korta och pågår under ett, eller ett och ett halvt år, och ger ett snabbspår ut i arbetslivet, säger Marianne Sthen, tillförordnad rektor på Vuxenutbildningen på Haganässkolan.

- De utbildningar som vi planerar att starta på Haganässkolan till hösten är en Byggutbildning, med inriktning mot Träarbete, Industriteknik, Kock, Måltidsbiträde och Undersköterska. Vi är glada att kunna starta en vårdutbildning – särskilt i dessa tider, berättar Marianne.

Samarbete med Ljungy och Markaryd
-Vi har också ett samarbete med Ljungby och Markaryd – bor man i Älmhult så kan man söka utbildningar på Yrkesvux även i dessa kommuner. I Ljungby erbjuder man exempelvis en transportutbildning och barnskötarutbildning. I Markaryd erbjuder de en VVS-utbildning, säger Marianne.

Yrkesvux – ett vinnande koncept
-Utbildningarna är starkt förankrade i det lokala näringslivet, och praktik och teori blandas. De nätverk och kontakter som våra elever får under sin praktiktid leder väldigt ofta till en anställning efter utbildningen, berättar Marianne.

-Många är oroliga för att börja studera igen om det var längesen sist - men våra välutbildade och entusiastiska lärare möter eleverna där de befinner sig när de kommer till oss - så man ska inte vara rädd för att börja studera igen, avslutar Marianne.

Vill du veta mer eller ansöka till någon av utbildningarna?
Besök vår hemsida eller kontakta studie- och yrkesvägledare Christina Löfgren tel: 0476-55299, christina.lofgren@almhult.se.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen