Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Kronobergs regionala UF-mässa
”Entreprenörskap på riktigt” till Älmhult 21 mars 2019

Den 21 mars går Ung Företagsamhet Kronobergs regionala UF-mässa ”Entreprenörskap på riktigt 2019” av stapeln i Älmhult. Fyrahundra unga entreprenörer visar upp 120 UF-företag från Kronoberg och presenterar smarta, roliga och spännande affärsidéer.

Årets UF-företagare har genom året testat på att starta och driva sina UF-företag. Förutom mäs­san med 120 utställande företag kommer det under dagen att bli ett fartfyllt program med bland annat tävlingar, näringslivsträff och prisutdelning.

Vinnarna i de nationella tävlingarna kommer få en biljett till SM som går av stapeln i Stockholm den 6–7 maj. Ett flertal av Haganässkolans UF-företag har nominerats som finalister i de olika kategorierna, bland annat till årets UF-företag, årets tjänst och årets samhällsentreprenör.

Om Ung företagsamhet (UF)

Ung Företagsamhet (UF) är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Under sin gymnasieperiod har elever möjlighet att välja kursen. Genom utbildningen ”UF-företagande” har UF sedan 1980 utbildat cirka 400 000 gymnasieelever i entreprenörskap. Detta ger barn och ungdomar möjlighet att träna samt utveckla sin företagsamhet, kreativitet och sitt entreprenörskap.

Arrangörer är Ung Företagsamhet Kronoberg, IKEA och Älmhults kommun

Datum: 21 mars 2019
Mässan är öppen: 12.00-16.00
TEXO, Stallgatan 2, 343 34 Älmhult
Fri entré för alla!

Nyhet
Publicerad:
Till toppen