Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Information inför Lucia och avslutning

Vi vill tacka för den här terminen och önskar er och era ungdomar en God Jul samt ett skönt lov.

Vi vet att det inför kommande högtider som Lucia och skolavslutning är frestande för våra ungdomar att dricka och ev. testa droger.
Eftersom skolan är en arbetsplats ber vi dig som vårdnadshavare att se till så att ditt barn inte kommer till skolan berusad eller påverkad. Om vi skulle misstänka att någon är påverkad på skolan kontaktar vi vårdnadshavare.

Under hösten har socialförvaltningen tillsammans med utbildningsförvaltningen anställt två fältarbetare som kommer att vistas där våra ungdomar är – både på skoltid och på fritiden. I kommunen finns också en ungdomsgrupp med representanter från polis, skola och socialtjänst. Gruppen samverkar om frågor som rör våra ungdomar.

Om ditt barn får ett förändrat  beteende, vilket kan vara ett tecken på missbruk finns hjälp att få. Är du orolig och vill få mer information om droger eller hur man kan genomföra drogtest är du välkommen att kontakta Primärvårdens hälsoenhet eller oss på skolan. På Primärvårdens hälsoenhet är man specialiserad på alkohol- och narkotikafrågor. Du når dem lättast via telefon 0470-59 22 90.


Med vänliga hälsningar
Rektorer Haganässkolan
Samuel Svensson, Elisabeth Roos-Jonsson, Krista Baker, Safia Zairi Johansson och Krister Dagneryd

Nyhet
Publicerad:
Till toppen