Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Fotoelever från Haganässkolan ställer ut på café MUFF i Älmhult

Under juni månad ställer 48 fotoelever från Haganässkolan i Älmhult ut sina verk i form av vardagsbilder på Café MUFF i Älmhult.

Beatrice Engman, fotograf och lärare i kursen, berättar om elevernas utveckling under den tid som Haganässkolans verksamhet bedrivits på distans:
"Jag ser överlag en större kreativitet än tidigare - för att man är hemma och har nära till natur, husdjur och annat, men också för att tempot har saktat ner och då uppmärksammar man tydligare det man har runtomkring sig".

Minna & Hannes

Hannes Karlsson och Minna Kristensson är två av de elever som medverkar i utställningen. Hannes berättar med egna ord om hur hans utveckling sett ut sedan distansundervisningen startade:
"Jag skulle säga att jag har utvecklat min förmåga att arbeta med fotografi under limiterade arbetsförhållanden, och på så sätt kunna se och utnyttja min omgivning på sätt jag inte haft förmågan att göra tidigare."

Minna berättar om sitt nyfunna perspektiv och nya kunskaper:
"När man är hemma hela tiden ser man saker från ett annat perspektiv, vilket har fått mig att fota föremål jag inte gjort innan. Jag har också lärt mig att göra en hemmastudio, där jag har tagit studiobilder - fast med lättare hjälpmedel."

På frågan om de ser på sin omgivning på ett annorlunda sätt idag svarar Hannes:
"Ja, nu hittar jag motiv och utvecklar koncept för mina bilder i mer alldagliga saker och omgivningar, som jag annars hade förbisett."

Minna instämmer:
"Ja, det tycker jag. Man tittar på omgivningen hemma på ett annat sätt när man samtidigt letar efter objekt att fotografera."

Vad har varit det roligaste och mest givande med att ta dessa vardagsbilder tycker ni?
- Det har nog varit att man själv styr hur och vad man ska fotografera. Det är en väldigt fri uppgift där man får göra egna tolkningar och fotografera det man själv tycker är finast, svarar Minna.
- Detta har varit både roligt, insiktsfullt och givande för framtida arbeten inom foto, säger Hannes.

Café MUFF i Älmhult beskrivs av ägaren som en kulturell mötesplats där det, förutom artistisk mat, bjuds på konst skapad av lokala artister, både professionella och amatörer.

Utställningen pågår fram till den 30 juni. Välkomna!

Fotografi av Hannes

Fotografi av Minna

Nyhet
Publicerad:
Till toppen