Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Ansök till yrkesvux

På Haganässkolan erbjuder vi olika yrkesutbildningar på gymnasienivå för vuxna. Till hösten startar två yrkesutbildningar på gymnasienivå: Bygg och anläggning: träarbete, och Industriteknik: CNC-operatör, där båda har en stark förankring i arbetslivet.

Syftet med utbildningen är att göra dig anställningsbar inom de yrkesområden som det råder arbetskraftsbrist inom. Om du tillhör, eller har tillhört Arbetsförmedlingens etableringsprogam så har vi i samtliga utbildningar möjlighet att erbjuda dig studiehandledning på modersmål, samt yrkessvenska. Du som har goda kunskaper i svenska kan läsa på deltid och kombinera studierna med arbete. Utbildningarna är till för alla intresserade.

Ett nära samarbete finns med arbetsliv och arbetsgivare. Esmira Trokic, tillförordnad rektor på Vuxenutbildningen i Älmhult, berättar att yrkesutbildningarna har en stark verklighetsförankring då dessa baseras på det behov av kompetens som finns på arbetsmarknaden. Vuxenutbildningen i Älmhult samarbetar också med Markaryd och Ljungby, vilket innebär att boende i dessa kommuner kan söka utbildningar i alla tre kommuners programutbud.

Klicka här för mer information om de olika utbildningarna och för att komma till ansökningsformulär.

Till toppen