Ansök till yrkesvux

På Haganässkolan erbjuder vi olika yrkesutbildningar på gymnasienivå för vuxna. Till hösten startar två yrkesutbildningar på gymnasienivå: Bygg och anläggning: träarbete, och Industriteknik: CNC-operatör, där båda har en stark förankring i arbetslivet. Ansökan kan du göra mellan den 15 april och den 15 maj. Vi behöver din ansökan senast den 15 maj.

Syftet med utbildningen är att göra dig anställningsbar inom de yrkesområden som det råder arbetskraftsbrist inom. Om du tillhör, eller har tillhört Arbetsförmedlingens etableringsprogam så har vi i samtliga utbildningar möjlighet att erbjuda dig studiehandledning på modersmål, samt yrkessvenska. Du som har goda kunskaper i svenska kan läsa på deltid och kombinera studierna med arbete. Utbildningarna är till för alla intresserade.

Ett nära samarbete finns med arbetsliv och arbetsgivare. Esmira Trokic, tillförordnad rektor på Vuxenutbildningen i Älmhult, berättar att yrkesutbildningarna har en stark verklighetsförankring då dessa baseras på det behov av kompetens som finns på arbetsmarknaden. Vuxenutbildningen i Älmhult samarbetar också med Markaryd och Ljungby, vilket innebär att boende i dessa kommuner kan söka utbildningar i alla tre kommuners programutbud.

Klicka här för mer information om de olika utbildningarna och för att komma till ansökningsformulär.