Artikeln publicerades 15 mars 2022

Haganässkolan erbjuder del av körkort och truckkort till elever

Gymnasieelever på flera av yrkesprogrammen erbjuds från och med hösten 2022 att få del av sin körkortsutbildning betald av skolan.

– Det är en stor fördel för eleverna som går ut de här programmen att ha med sig körkort och truckkort, möjligheterna till en anställning ökar markant och vi hoppas också att det ger en ökad motivationsnivå bland våra elever, säger Safia Zairi Johansson, rektor på skolan.

Olika erbjudanden

Beroende på vilket program eleverna väljer erbjuds de olika typer av körkort.

Ungdomar på vård- och omsorgsprogrammen som ofta söker sig till jobb inom bland annat hemtjänsten får del av körkort betalt, och elever på försäljning- och serviceprogrammet och industritekniska erbjuds truckkörkort för att lättare få jobb inom till exempel handel eller industri.

Program som ofta leder till jobb

– Det känns jättebra att vi nu kan erbjuda detta på Haganässkolan. Vi hoppas att fler elever får upp ögonen för de här programmen, program som ofta leder till jobb. Det innebär också att man kanske lättare kan få sommarjobb mellan årskurs 2 och 3, berättar Elisabeth Roos Jonsson, rektor.

För att skolan ska sponsra körkortet och truckkortet behöver eleven sköta närvaron och skolarbetet med antalet godkända betyg som behövs för att få en yrkesexamen.