Artikeln publicerades 20 oktober 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Elever från vård- och omsorgsprogrammet på Haganässkolan bjöd in till Pop-up mottagning

Under tisdagen öppnade elever från vård- och omsorg upp sin tillfälliga
pop-up mottagning på Aktivitetshuset i Älmhult. Besökarna fick möjlighet att kontrollera sitt blodvärde, blodsocker och blodtryck.

– Vi är väldigt stolta över våra elever och deras arbete med mottagningen. De har fått fina recensioner från besökarna som var nöjda med både bemötande och provtagningar, berättar Annelie Johnsson och Ingela Svensson, lärare vård- och omsorgsprogrammet.

Välbesökt mottagning

Köerna var långa och totalt genomförde eleverna 80 hälsokontroller. Ett par låga blodvärden upptäcktes och även höga blodtryck och högt blodsocker – de här patienterna rekommenderades att ta kontakt med sin vårdcentral.

– Det är jättekul att så många kom. Våra popup-mottagningar är både utvecklande för våra elever och det kanske kan locka fler sökande framöver, säger Madeleine Frost, lärare på vård- och omsorgsprogrammet.

Jobba på riktigt

– Jag tyckte att de båda två dagarna var väldigt roliga och lärorika. Det var skönt att få testa allt vi lärt oss och få känna på arbetslivet. Önskar att det hade varit mer än två dagar, berättar Ayan Osman, en av flera elever som deltog.

Satsningen genomfördes under tisdagen och onsdagen i samband med ”Vård- och omsorgscollegeveckan” där yrken inom vård och omsorg sätts i fokus.