Inför besöket

Välkommen till Hagnäsbadet i Älmhult. Vi erbjuder bad, bastu och träning i en trevlig och mysig miljö. Här hittar du allt du behöver veta inför ditt besök.

Öppettider Haganäsbadet

Observera att stora bassängen delas med simklubben under vissa tider.

 idag

 • Leklandet 15.45–20.00
 • Multibassängen (80 cm djup) Stängt
 • Multibassängen (Endast för vuxna, 130 cm djup) Stängt
 • Stora bassängen (Motionssim) Stängt
 • Stora bassängen (Lunchsim endast 1 bana) Stängt
 • Stora bassängen (Allmänt bad) 15.45–20.00

Priser

Priser Haganäsbadet


Engångs­entré

Badkort 1 månad

Badkort 6 månader

Badkort årskort

Barn 0-2 år

Gratis

-

-

-

Barn 3-17 år

30 kr

200 kr

600 kr

1200 kr

Vuxen

80 kr

450 kr

1 100 kr

1 700 kr

Pensionär

55 kr

250 kr

600 kr

-

Familj 2 vuxna + max 3 barn

200 kr

600 kr

2 050 kr

-

Engångsbiljett

Du betalar direkt i kassan på plats. Om du löser en engångsbiljett kommer du få en kod till simhallsdörren, koden gäller även på dörrarna till omklädningsrummen. Vi tar emot betalkort och swish.

Tänk på att du behöver ett badkort för att besöka morgonsim - då kassan är stängd på morgonen.

Badkorten

För att besöka simhallen behöver du ett badkort som du köper via vår e-tjänst eller på plats i simhallen. Tänk på att det tar upp till fem arbetsdagar att få kortet, oavsett om du köper det online eller på plats i simhallen. Om du vill bada direkt eller inte vill köpa periodkort går det också bra att köpa en engångsbiljett i entrén.

När du har köpt ditt badkort får du ett meddelande när du kan hämta ut ditt nya badkort i simhallens entré. Glöm inte att lägga in din e-postadress så att du får meddelandet. Har du inte hört något efter fem dagar, logga in i e-tjänsten igen. Där kan du se meddelandet.

När man köper badkort, första gången, tillkommer 100 kr. Tänk på att badkortet är en värdehandling och att borttappat badkort inte ersätts.

Trivselregler

För att alla ska få ett så bra och tryggt besök i simhallen som möjligt har vi några trivselregler som gäller alla besökare.

Omklädningsrum

Inne i omklädningsrummen finns det skåp som är försedda med hänglåsfunktion. Du tar själv med ditt eget hänglås. Det finns även små värdeskåp inne i simhallen. Om du har glömt ditt hänglås går det bra att köpa ett i badkassan. Bastu finns på respektive avdelning och den är igång på morgonsim samt på kvällar och söndagar. Dagtid är den avstängd.

Ytterkläder

I simhallen är det inte tillåtet att använda ytterkläder. Detta innebär att du som inte ska bada behöver byta om till andra kläder inne i simhallen. Till exempel shorts och t-shirt eller långärmad tröja.

HBTQ

Vi har ett mindre omklädningsrum för dig som inte känner dig sig som varken dam eller herr. Det finns 4 skåp i detta omklädningsrum. Du ber att få låna ett dörrkort i cafeterian för att komma in. Detta omklädningsrum är beläget precis nedanför trappan, runt hörnet. Dörren är märkt med personal samt hbtq-symbol. Glöm inte hänglås till skåpet.

Skärmförbud

I simhallen råder skärmförbud. Du får alltså inte surfa på din mobil eller platta. Du får heller inte fotografera. Kontakta personalen om du önskar ta kort på dina barn.

Fika

Fikar gör vi uppe på läktaren. Där kan du välja att antingen äta din medhavda fika eller handla något från cafeterian. Du behöver inte gå ut från simhallen för att handla. Cafeterian är kontantfri, det går bra att betala med swish eller kort. Vid fika borden sitter vi under tiden vi fikar, sedan lämnar vi plats åt nya som vill fika.

Bubbelpool

Du är välkommen att använda bubbelpoolen när multibassängen är öppen. Att bada här ingår i badentrén. När bubbelpoolen inte är igång renas den och då är det inte tillåtet att använda poolen. Till denna poolen finns det en mobil golvlift med sele om man inte kan ta sig i på egen hand.

Badregler

 • Barn och ungdomar utan sällskap av vuxen ska ha fyllt 12 år. Alternativt ska en medföljande simkunnig vuxen, minst 18 år finnas med under hela vistelsen.
 • Barn som är mellan 0-6 år får aldrig lämnas ensamma i poolen, förälder ska vara med på armlängds avstånd.
 • Alla besökande till anläggningen betalar entréavgift, oavsett om man badar eller inte.
 • Familjekort får inte delas med andra än de som kortet tillhör.
 • Alla badkort är personliga - vid missbruk av kortet kan detta komma att spärras.
 • Använd inte mobiltelefoner, datorer eller liknande i simhallen.
 • Om badgästen bryter mot våra säkerhetsregler har badvakt rätt att avvisa besökaren från simhallen.

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Öppet Stänger kl. 16.00
Hjälpte informationen på sidan dig?