Hoppa direkt till innehållet

Uppdaterad information angående fiberutbyggnaden i Diö byanät

Fiberutbyggnaden i Diö byanät har pågått sedan i maj, då grävningen startade längs vägen ut till Höö. Vi beräknar att denna etapp kommer att bli färdiggrävd innan semestern. Därefter är turordningen följande:

  1. Resterande del av området mellan väg 600 och sjön Möckeln. Grävstart augusti/september.
  2. Området mellan väg 600 och riksväg 23.
  3. Området öster om riksväg 23 (för detta området är vi i vissa delar påverkade av den kommande breddningen av riksväg 23). Fastigheter i området Äskya by-Brännhult har redan fått slang nedgrävd sedan tidigare så här kommer vi att påbörja installation under hösten 2017.

Vi hoppas att vi ska hinna installera fastigheter längs väg 600 samt i Höö-området under 2017.

Grävstart?

Innan det är dags för grävstart i ditt område kommer du som bor längs den aktuella sträckan att få mer information om beräknad tid för grävstart. Du kommer därefter även att bli kontaktad av vår entreprenör Telarco för att gå igenom var vid tomtgränsen de ska släppa slangen. Har du även beställt tomtgrävning av vår entreprenör kommer ni att tillsammans gå igenom var på tomten de ska gräva.

Vi arbetar så snabbt vi kan för att alla kunder ska få en fiberanslutning i Diö byanät men vi kommer tyvärr inte hinna gräva i alla områden under 2017.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen