Hoppa direkt till innehållet

Information ska ha gått ut till de som bor längst stamnätet i Pjätteryd

I nästa vecka kommer vår entreprenör Telarco att börja boka tid för genomgång av tomtgrävning hos de kunder som beställt tomtgrävning av ElmNet och som bor längs stamnätet mellan Älmhult - Pjätteryd respektive Länshult – Abborraslätt och därmed redan har fiberslang vid tomtgräns.

För dig som ska utföra tomtgrävning i egen regi är det bra om du kan få denna klar senast under vecka 41 så att vi sedan har möjlighet att blåsa fiber till samtliga kunder längs stamnätet vid ett och samma tillfälle.

Blåsning av fiber och förberedelse för installation av fibermodem kommer sedan att ske löpande under hösten. När det är dags för installation i din fastighet kommer du att få ett mejl med besked om inbokad tid.

Fiberslang till tomtgrävningen kan du få från grävkillarna om du pratar med dem när de är i närheten, ange hur många meter du behöver så ska det gå att ordna. Det finns även möjlighet att själv hämta fiberslang från en trumma som finns på parkeringen vid skolan i Pjätteryd – det är en gulfärgad slang som är 7 mm i diameter utvändigt.

Nästa steg - Abborraslätt

Härefter kommer fiberarbeten i Abborraslätt att påbörjas. Vi räknar med att det blir i slutet på oktober/början på november.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen