Hoppa direkt till innehållet

ElmNet erbjuder möjlighet till Förberedande fiberanslutning!

ElmNet har fått ta emot synpunkter på att många husägare känner sig mer eller mindre tvingade att ansluta sitt hus till fibernätet när ElmNet bygger ut fiber på en villagata eftersom en efteranslutning någon gång i framtiden blir väldigt mycket dyrare. Vi har tagit till oss av detta och erbjuder därför nu också möjlighet för husägare att beställa en Förberedande fiberanslutning.

Därmed finns det tre olika möjligheter att ansluta sig till ElmNets fibernät, se nedan:

  1. Fiberanslutning för 19 900 kronor. I priset ingår montering och installation av fibermodem. Tomtgrävning ingår ej men erbjuds som tillval, mer information om detta finns längre ned.
  2. Förberedande anslutning för 6 500 kronor. Innebär att vi släpper en fiberslang inne på tomten (så vi inte behöver hacka asfalt den dagen huset ska fiberanslutas). När huset någon gång i framtiden ska fiberanslutas betalar husägaren 15 000 kronor för detta. I det priset ingår montering och installation av fibermodem men inte tomtgrävning. Det totala priset för en fiberanslutning blir därmed 21 500 kronor (6 500 + 15 000). Förberedande anslutningar utförs i samband med att vi utför fiberanslutningar till andra hus på gatan och då ändå gräver förbi ditt hus.
  3. Efteranslutning för 30 000 kronor. I priset ingår montering och installation av fibermodem men inte tomtgrävning. Innebär att vi måste åka ut med grävmaskin, hacka sönder och sedan laga asfalten för att kunna ansluta enskilda hus på gator där vi tidigare byggt ut fibernät och hunnit återställa asfalten efter oss.

Paketpris med möjlighet till ROT-avdrag

ElmNet erbjuder från och med nu även ett offererat fast pris på tomtgrävning för 1 800 kronor, under förutsättning att tomgrävningen blir under 10 meter. På denna kostnad kan det finnas möjlighet att få ROT-avdrag. Efter den 1 januari 2016, blir ROT-avdraget 30 procent av arbetskostnaden.

Paketpris för färdig fiberinstallation enligt alternativ 1) ovan, inklusive tomtgrävning, är därmed 21 700 kronor före ROT-avdrag.

Hur ansluter jag till ElmNets fibernät?

För att beställa fiberanslutning eller förberedande anslutning till din villa skickar du in ditt beställningsformulär Word, 30 kB. (Word, 30 kB) till adressen på formuläret eller lämnar in formuläret i kommunhuset.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen