Hoppa direkt till innehållet

Fiberanslutning

Med fiber får du bredband i ljusets hastighet i ditt hem eller företag. Det är en driftsäker lösning som är okänsligt för elektroniska störningar som exempelvis åska och har näst intill obegränsad kapacitet. Med fiber kan du surfa i ljusets hastighet - utan begränsningar.

Fiberkablar av glas

Fibernät och fiberkablar består av hårstråstunna trådar av glas. Fiberkablarna buntas sedan ihop och levereras som fiberkablar med olika antal fiber. För att skydda glasfibern omsluts den av ett yttre lager i plast som reflekterar allt ljus tillbaka in i fibern och skyddar mot stötar och fukt.

Information överförs med ljusets hastighet

I varje ände av kabeln blinkar laserdioder i takt med de signaler som skickas. Det betyder att data skickas via ljus istället för med hjälp av elektricitet som i kopparkablar. Detta ljus omvandlas sedan till elektriska signaler genom den aktiva utrustningen i varje ände av kablarna. Genom att skicka ljusstrålar genom glas, kan stora informationsmängder överföras långa sträckor med ljusets hastighet.

Kommunens fibernät är ett ”öppet nät”

Kommunens fibernät är ett så kallat öppet nät vilket innebär att alla tjänsteleverantörer som vill får sälja sina tjänster i nätet. Det gör att du som kund sedan väljer fritt bland dessa leverantörer och vilken hastighet du vill ha på ditt Internet.

Vårt fiberbredband medför obegränsad datamängd per månad i hastigheter upp till 1 000 MB/sekund. Aktuellt tjänsteutbud finns på https://almhult.zmarket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till toppen