Om festivalen

Det årliga evenemanget Älmhultsfestivalen, tidigare Familjefestivalen, har med hjälp av platsvarumärket fått en uppdaterad prägel och ett tydligare manér. Festivalen planeras och utformas nu helt i linje med ledorden för vårt platsvarumärke: internationell, hemtrevlig, jordnära och påhittig.

Kommunens unika internationella prägel återspeglas i festivalens innehåll och det lokala utbudet ges stort utrymme. Älmhult är Världens hem! Detta tar vi särskilt fasta på under Älmhultsfestivalen – vår egen stadsfest!

Vi har en fantastisk kulturskola med begåvade elever och många mycket duktiga musiker och band. Detta tar vi självklart fasta på. Att sätta ljuset på våra lokala förmågor, inte minst unga sådana, är helt i linje med ambitionen att öka delaktigheten i kulturlivet. Framtidens kulturliv skapas av dagens barn och unga. De begåvade ungdomar vi ser på Älmhultsfestivalen kan mycket väl uppträda på en stor nationell eller internationell scen i framtiden.

Stadsfestivalen bidrar också till att stärka platsen och öka attraktiviteten i centrum och härigenom gynna handlare, caféer, restauranger med flera.

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar 29 nov kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidans innehåll