Hoppa direkt till innehållet

Vårt platsvarumärke

Få platser i Älmhults storlek har ena foten fast förankrad i den småländska idyllen och den andra ute i världen. Älmhult kan erbjuda något unikt genom synergieffekten mellan dessa två tillgångar. Platsvarumärket är redan starkt och tydligt hos vår omvärld, nu är det dags att leva upp till det löftet och på riktigt inta positionen.

ÄLMHULT HAR EN PERSONLIGHET

Precis som människor har orter en massa olika egenskaper. Dessa genomsyrar hur vi kommunicerar. De vägleder oss i hur vi beskriver Älmhult och den speciella anda vi alla är med och skapar och bidrar till.

HEMTREVLIG

Vår kommun är inbjudande och vackert belägen där det riktiga Småland börjar. Vi har ett driv men samtidigt en avslappnad stil som känns välkomnande för nya invånare och besökare. Hos oss är det barnvänligt och närheten till allt gör det lätt att leva ett gott liv och att få ihop livspusslet. Vi månar om varandra så att både gamla och unga kan känna sig trygga. I Älmhult ska alla känna sig som hemma!

INTERNATIONELL

Älmhult är en liten svensk tätort och samtidigt en global plats. Var femte invånare mellan 25 och 44 år är född utomlands och här talas fler än 50 olika språk. Människor från världens alla hörn kommer hit för spännande karriärmöjligheter eller för att hitta en lugn och trygg plats. Här omfamnas alla av en öppen och varm gemenskap och de internationella inslagen berikar oss på ett positivt sätt.

JORDNÄRA

Vi är omtänksamma och har ett stort hjärta som bultar både för de närmaste och för nya vänner. Vi är trygga och står med båda fötterna på jorden samtidigt som vi tar intryck och gärna lär oss nya saker. Hos oss smålänningar finns en omtalad sparsamhet som vi mer ser som en god egenskap än ett problem. Det vi gör, gör vi ordentligt och rejält för att det ska hålla länge.

PÅHITTIG

Hos oss kryllar det av drivna och handlingskraftiga personer – entreprenörer och inspiratörer som tillsammans utvecklar orten och företagen. Givetvis är många inspirerade av våra största entreprenörer: Carl von Linné och Ingvar Kamprad. I Älmhult finns mängder av småföretag där kreativiteten flödar. Många arbetar inom kreativa yrken inom IKEA förstås men den kreativa stämningen spiller även över på andra företag och på kulturen.

VI TAR HJÄLP AV TRE PROFILBÄRARE

Genom mixen av det genuint småländska, IKEA och massor av intryck och avtryck från hela världen erbjuder Älmhult något unikt. Kombinationen av våra tillgångar skapar en spännande blandning av det jordnära och det internationella. Till vår hjälp att berätta detta använder vi oss av tre så kallade profilbärare.

Smålandskt hjärta

Småland är ett starkt varumärke både nationellt och internationellt och beskrivs ofta som ett Sverige i miniatyr. Älmhult kan dra stor nytta av att lyfta fram det som förknippas med Småland: företagsamhet, påhittighet och den vackra landsbygden med sina skogar, hagar och sjöar. Det småländska hjärtat finns såklart också hos de två världskända entreprenörerna Ingvar Kamprad och Carl von Linné. Kontrasten mellan den småländska idyllen och den internationella prägeln gör Älmhult till något unikt och spännande.

IKEA

IKEA – ett av världens starkaste varumärken har sitt hjärta i Älmhult. Runt om i världen möbleras hem med produkter som designats här i Älmhult. Fler än 4 500 personer arbetar på något av de fjorton IKEAbolag som finns i Älmhult, vilket bidrar till den internationella prägeln. IKEA har medvetet valt att inte bara stanna kvar, utan också att fortsätta växa hos oss. Boendet och hemmet blir allt viktigare i många människors liv och få platser i världen är mer förknippade med hemmet än IKEA och Älmhult.

Internationell mötesplats

Älmhult är en av få platser utanför storstäderna som har ett stort genomflöde av internationell arbetskraft. Här möts dagligen människor från olika kulturer med olika bakgrunder, erfarenheter och kunskaper vilket ger en internationell prägel. En internationell skola gör det möjligt för familjer från hela världen att leva och bo här. De internationella inslagen berikar och gör Älmhult till en intressant och alldeles särskild plats – en internationell mötesplats i småländsk idyll.

Till toppen