Vandra i Älmhult

Möckeln från ovan

Naturen i Älmhults kommun kan för många av våra besökare innebära den närmaste vildmarken. Kommer du söderifrån och har passerat Skånes odlingslandskap börjar skogen ta ordentlig form ungefär här, i Smålands södra delar. Tack vare det småländska höglandet faller en hel del nederbörd över Småland och mycket av detta vatten ringlar sig söderut för att till slut nå havet. Därför finns många sjöar och vattendrag i dessa trakter och Älmhult är inget undantag. I Älmhults kommun finns 10 naturreservat - ett av dem är Höö som syns på flygfotot ovan.  


Som det går att se på översiktskartan ovan är området Stenbrohult-Möckelsnäs en riktig pärla för den naturintresserade. Därtill går det att uppleva området både genom paddling, cykling eller varför inte en kombination av alla tre ”färdsätt”.

På Älmhults turistinformation och Älmhults InfoPoints finns dessa cykel- och vandringsförslag samlade i en broschyr. Du kan även se den i digitalt format genom att klicka här. (pdf, 3.9 MB)PDF (pdf, 3.2 MB)

Om du vill ha tre personliga tips på riktigt fina utflykter, är de presenterade i puffarna nedan:

Gör en dagsutflykt till Åsnen!

Från centrala Älmhult tar det endast 34 minuter att köra till Sveriges 30e nationalpark, Åsnen. 2018 blev Åsnen nationalpark för att man vill bevara, förstärka skyddet av och visa upp denna unika insjöskärgård. Runt sjön finns flera möjligheter till naturaktiviteter och caféer och är en perfekt dagsutflykt med Älmhult som bas. Vill du veta mer om detta område, klicka här!länk till annan webbplats

Nationalparksdestination Åsnen

Upplev naturen på fler sätt:

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.