4 Fun

4 Fun är familjens bästa resmål i ett prisvärt paket! IKEA museum erbjuder detta tillsammans med grannarna Lekoseum, Smålandet och Sagomuseet. Dela förslagsvis upp dessa fyra aktiviteter på två dagar för att hinna njuta av våra vackra omgivningar också. Därför köper du ditt paket hos IKEA Hotell, med eller utan övernattning!

Läs om respektive resmål nedan eller klicka här för att komma direkt till IKEA Hotell.länk till annan webbplats

IKEA museum - Älmhult

IKEA Museum är berättelsen om IKEA. I dåtid, nutid och framtid. IKEA Hacked är utställningen där IKEAs produkter möter dina idéer – både stor och liten kreativitet är välkommen. Guidade turer sker dagligen på flera språk och ingår i entrén. När du vill ta en paus så äter du gott i restaurangen och handlar unika produkter i butiken. Allt sker i byggnaden som en gång var världens första IKEA varuhus.

Öppettider: dagligen kl. 10–18
Adress: IKEAgatan 5, Älmhult
Ikeamuseum.comlänk till annan webbplats

Lekoseum - Osby

Lekoseum välkomnar stora som små barn att leka med dagens leksaker och minnas gårdagens favoriter. Här kan du se utställningar med träleksaker, dockor, spel, och en hel del annat som företaget BRIO importerat och sålt på den nordiska marknaden. Museet har flera lekstationer med allt från tågbanor och byggsystem till Tomtens värld. Ett café erbjuder besökare ny energi.

Öppettider: dagligen kl. 10–16
Adress: Briogatan 2, Osby
Lekoseum.selänk till annan webbplats

Smålandet - Markaryd

På Smålandet kör du med egen bil in i ett stort älghägn och bisondal. Längs en 3 km slingrande skogsväg får du uppleva skogens konung och de amerikanska bestarna på mycket nära håll! Här finns restaurang och våffelcafé med både inne- och utomhusservering samt en rejäl souvenirbutik. Du kan nog gissa vilket djur som stått modell…

Öppettider: dagligen kl. 10–18
Adress: Smålandet, Misterhult 2032, Markaryd
Smalandet.selänk till annan webbplats

Sagomuseet - Ljungby

Fantastiska sagor och sägner om tomtar och troll, näcken och skogsfrun, maror och gastar har i alla tider roat och förskräckt folk. Sagomuseet i Ljungby levandegör den muntliga berättartraditionen i Sverige. Guidad tur sker kl. 12 och 14 och ingår i entrén.

Öppettider: tisdag till söndag kl. 12–16
Adress: Märta Ljungbergsvägen 1, Ljungby
Sagobygden.selänk till annan webbplats

Ett av de prisvärda familjerummen på IKEA Hotell

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.