Från centrumhandel och handelsplats till mysiga gårdsbutiker!

Oavsett om du gillar att shoppa i mysiga gårdsbutiker, i centrum eller på handelsplats så finns det mesta här i Älmhult! Älmhult är känt för sitt IKEA men här finns även små centrumbutiker, traditionellt och modernt hantverk, gårdsbutiker, loppisar och handelsområde. I Diö hittar du även Funkisfabriken – en plats för hantverk, konst och design.

För dig som gillar unikt utbud finns små och lokala butiker i centrum. Under sensommaren och hösten finns även “Det lokala skafferiet” på plats på torget i centrum. Där säljer lokala odlare och matproducenter sina färska varor direkt från gården.

Runt om i kommunen kan du upptäcka unika gårdsbutiker som ”Barkhult” där allt som säljs är ekologiskt eller närproducerat. Det finns även flera loppisar som exempelvis ”Saker som jag har” i Liatorp, vars specialområde är konstglas.

På Älmhults handelsområde finns, tillsammans med en mängd olika butiker, IKEA-varuhuset och ett unikt IKEA FYND som är en unik satsning och som bara finns i Älmhult. På IKEA FYND finns bland annat utgående produkter, visningsexemplar och testprodukter som inte tagits i produktion och som du därmed inte hittar någon annanstans i världen!

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.