Kompiskortet

Kompiskortet är till för dig som bor i Älmhults kommun och som har en funktionsnedsättning. Kompiskortet gör det lättare för dig att ta del av det stora utbud av kultur- och idrottsaktiviteter som finns inom kommunen och i några av våra grannkommuner.

Vad innebär kompiskortet?

Kortet ger dig som har en funktionsnedsättning möjlighet att ta med en stödperson på olika aktiviteter, tävlingar och arrangemang. Vem du tar med dig bestämmer du själv. Det kan vara en vän, förälder, syskon, granne eller assistent och det behöver inte vara samma person varje gång. Du som har Kompiskortet betalar som vanligt men din stödperson går in gratis. Det kan gälla träningsavgifter, medlemskap, biljetter och inträde.
 

Var gäller Kompiskortet?

Kompiskortet gäller hos de föreningar och arrangörer som har anslutit sig till det. Det är också de som bestämmer vad som gäller hos just dem. Till höger på den här sidan kan du se vilka som är anslutna till Kompiskortet, både i Älmhult, Växjö, Markaryd, Lessebo och i Tingsryd. Listan fylls på efterhand som fler föreningar och arrangörer anmäler sig.
Tänk på att det är viktigt att du som har kortet tar reda på vad som gäller hos de föreningar och arrangörer som är med och hur tillgängligheten är. Ring gärna till dem innan du funderar på att gå till dem.
 

Hur gör jag för att få kortet?

Här på sidans högersida hittar du broschyren om Kompiskortet, där du även kan ansöka om kortet. Det är gratis att få kortet och när du har skickat in din ansökan tar det ungefär två veckor innan du får det. När du får kortet får du också en lista på vilka föreningar och arrangörer som är med i Kompiskortet.

Om du har några frågor om Kompiskortet kan du ringa oss som jobbar på OMS-fritid på telefonnummer 070 - 218 90 95.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.