Särskilda boenden för äldre

Om dina behov av vård och omsorg är så stora att du inte längre kan bo kvar hemma kan du få flytta till ett boende med personal dygnet runt, ett så kallat särskilt boende.

Du ansöker om bostad hos kommunens biståndshandläggare och beviljas boende utifrån ditt behov av vård och omsorg.

Du hyr din bostad med hyreskontrakt. Förutom din lägenhet finns gemensamma utrymmen för måltider, samvaro och sociala aktiviteter. Det finns personal på boendet dygnet runt. Kommunen tillämpar inget kösystem för att få en plats på ett särskilt boende utan det är behovet som styr.

Klicka på respektive boende för mer information

Almgården, Älmhult

Adress

Ljungbyvägen 1
343 36 Älmhult

Boendemiljö

Almgården har 30 lägenheter som är särskilda boenden och 19 lägenheter som är korttidsboende. Det nedersta planet är anpassat för demensboende.

Almgården är bemannat med vårdpersonal dygnet runt och det finns tillgång till sjuksköterskor, sjukgymnaster, fysioterapeuter och arbetsterapeut. Vid behov finns det tillgång till läkare. Varje boendegrupp har sin personal som ger daglig omvårdnad och service. Nattetid finns gemensam nattpersonal.

Det finns också ett café som drivs av Daglig verksamhet dit du kan gå och få en god kopp kaffe med tilltugg. Alla tisdagar är det Caféeftermiddag med något tema. Nära till hands ligger vår fina trädgård som är tillgänglig för att ta en kort promenad i, odla grönsaker i pallkragarna eller bara sitta och ta det lugnt i.

Ekebo, Diö

Adress

Växjövägen 347
343 71 Diö

Boendemiljö

Ekebo är beläget i Diö och består av tre boendegrupper, Näckrosen som är ett demensboende, Linnean och Solrosen, totalt finns det 27 lägenheter.

Ekebo är bemannat med kompetent vårdpersonal dygnet runt och det finns tillgång till sjuksköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och fotvård. Vid behov finns det tillgång till läkare. Varje boendegrupp har sin personal som ger daglig omvårdnad och service. Nattetid finns gemensam nattpersonal.

Nicklagården, Älmhult

Adress

Storgaran 4
343 32 Älmhult

Boendemiljö

På Nicklagården finns fem boendeavdelningar och på Elmiersgården finns två avdelningar för personer med demenssjukdom, totalt finns det 64 lägenheter. De flesta lägenheter består av ett rum, kokvrå, badrum samt hall med garderob. Till varje lägenhet hör gemensamt kök och vardagsrum för samvaro, måltider och aktiviteter.

Nicklagården och Elmiersgården är bemannat med kompetent vårdpersonal dygnet runt och det finns tillgång till sjuksköterskor, demenssjuksköterska, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och fotvård. Vid behov finns det tillgång till läkare. Varje boendegrupp har sin personal som ger daglig omvårdnad och service. Nattetid finns gemensam nattpersonal.

Solgården, Göteryd

Adress

Hembygdsvägen 1
343 97 Älmhult

Boendemiljö

Solgården ligger i Göteryd och består av två boendegrupper, Syrenen och Tallbacken. Totalt finns det 23 lägenheter varav två är parlägenheter.

Solgården är bemannat med kompetent vårdpersonal dygnet runt och det finns tillgång till sjuksköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och fotvård. Vid behov finns det tillgång till läkare. Varje boendegrupp har sin personal som ger daglig omvårdnad och service. Nattetid finns gemensam nattpersonal.

Karta över särskilda boenden

Klicka på bilden för större kartbild.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.